Ajet'in CEO’su Kerem Sarp yüreklere su serpti! 

Ajet'in CEO’su Kerem Sarp yüreklere su serpti! 
Ajet’in CEO’su Kerem Sert, hedeflerinin rötar sürelerini bir saatin altına çekmek olduğunu söyledi.

Uçuşlara başladığı günden bu yana rötarlar ve iptallerle gündeme gelen Ajet, 32 ülkede 93 destinasyona uçuşlar yapmaya çalışıyor. Şirket son olarak, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’e uçuş başlattı. Ajet'in CEO’su Kerem Sarp, Üsküp’e yapılan ilk uçuşa davet ettiği gazetecilere, şirketin durumuna ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bir saatin üzerinde rötar yapmamak için elimizden geleni yapıyoruz”

Altı ay gibi kısa bir sürede kurulan Ajet’in haksız eleştirilere maruz kaldığını iler süren Kerem Sarp, eleştiriye açık olduklarını ancak harcanan büyük emeğin de heba edilmemesi gerektiğini kaydetti. 
Rötar süresini bir saatin altına çekmek için çalıştıklarını belirten Kerem Sarp “Kesinlikle 1 saatin üzerinde rötar yapmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. AJet’in rötarla anılmasının önüne geçeceğiz. Normalde alanda 3 yedek uçak bırakıyorduk, AJet rötarlı algısını yıkmak için Ankara’da 5, İstanbul Sabiha Gökçen’de 7 yedek uçağımız var. 12 uçağı yerde bırakmanın maliyeti yüksek ama onu düşünmüyoruz. Bakış açımız maliyet değil. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı üzdüğümüz yolcularımızın mutluluğunu nasıl sağlarız diye düşünüyoruz. Aksaklık var bahanesine sığınamayız. İki hafta içinde aldığımız aksiyonların hem Ankara hem Sabiha Gökçen’de sonuçlarını görmeye başladık.” diye konuştu. 

Bayram döneminde 500 bin yolcu taşıdıklarını da ifade eden Sarp yeni açacakları hatlardan yeni uçak ve personel alımına kadar birçok konuda sorularımızı yanıtladı. İşte Sarp’ın açıklamalarından önemli satırbaşları:

Bu şirket 6 ay gibi kısa bir sürede kuruldu. Operasyonu sorunsuz şekilde hayata geçirdik. Kolay değil 700 bin tekil PNR’ı THY’den AJet’e geçirdik.

Bizim şirketimiz düşük maliyetli havayolu konseptiyle oluşturuldu. Zaman zaman hizmet alınamayan durumları düzeltmeye çalışıyoruz.

“Bol sıfırlı maliyet var ama önceliğimiz müşteri mutluluğu”

Ankara’da büyük sıkıntımız kalmadı. Sabiha Gökçen’de uçakları koyduk ama slotları veya uçuş saatlerini değiştirmek Ankara kadar kolay değil. DHMİ yetkilileriyle çalışıyoruz. Burada da zamanı açacağız. Rötarlar eskisi gibi olmayacak. Elimizde olmadan sebeplerden yine rötar olacaktır ama en aza indirmek için çalışıyoruz. Bütün bunlar yeni kurulan bir şirket için bol sıfırlı maliyet demek ama biz üzdüğümüz yolcularımız için çalışıyoruz.

“Dünyada 70-80 uçakla kurulan bir hava yolu şirketi yok”

Dünyada 80-90 uçakla kurulan bir havayolu şirketi yok. Yurtdışından danışmanlık almadık. THY’nin know how’ı ile hayata geçirdik. Kıyafetten yazılıma tamamen yerli ve milli şirketlerle çalıştık. Örneğin yazılımı Hitit firmasından aldık. Bizde başarılı olunca dünyaya ihraç etme konusunda önemli bir referans olacağız.

Sırada Kahire var yeni hatlar için çalışıyoruz”

Üsküp uçuşlarımız başladı. Sırada Kahire var. Başka hatlar üzerinde çalışıyoruz. Ankara’dan dış hat frekansları açacağız. Ankara’yı Avrupa’nın bütün başkentlerine bağlamak istiyoruz.

Sektörde yüzde 70 dış, yüzde 30 iç hat çalışıyor diğer şirketler. Bizde tam tersi yüzde 70 iç hat ama dış hat sayımızı artıracağız. Önümüzdeki 10 yılda dış hatlarda ortalama yılda yüzde 10-15, iç hatlarda yüzde 6 büyüme hedefliyoruz.

Beş yılda 150, 10 yılda 200 uçağa ulaşmayı hedefliyoruz. 10 yılda 44 ülkede 113 şehir hedefimiz var.

“Ajet kesinlikle satılık değil”

Burası yüzde 100 THY iştiraki ve öyle kalacak. Her gün şuna satılıyor diye haber çıkıyor. Bu şirketin satılması hiçbir şekilde gündemimizde değil. Artık yakında sahibinden.com’da görürüz diye işi şakaya vuruyoruz.

2250 çalışanımız var, 1600’ü kabin. Kokpit ilanı çıktık, bine yaklaşan bir müracaat var. Sınavlarda başarılı olan herkesi alabiliriz. Bini de geçerse hepsini alabiliriz. Uçak derdimiz yok, pilota ihtiyacımız var. Ve sınavlardan geçen her pilotu alacağız.

Kısa sürede ekosisteme 2500-2600 yeni istihdam kazandırdık.yıl sonunda 3 bini bulacak.
Yaptığımız yatırımlar Türk ekonomisine de fayda sağlıyor.  Bu çabanın 2-3 aylık olaylarla heba olmasını istemiyoruz.

“Markaya zarar verecek söylemlere izin vermeyeceğiz”

Eleştiriye açığız ancak sosyal medyada doğru olmayan paylaşımlarla ilgili yasal haklarımızı kullanacağız. Marka imajına zarar veren kasıtlı söylemlere izin vermeyeceğiz. Hem medya hem hukuk ekibimiz çalışıyor. Vaktimizi gerçekten mağdur olan yolcu için harcamak istiyoruz.

Kaynak: Patronlar Dünyası


Bu Haber 16.07.2024 - 10:57:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.