AB'nin yeni paket tur düzenlemesi iş seyahatlerini de vuracak 

AB'nin yeni paket tur düzenlemesi iş seyahatlerini de vuracak 
İş turizmi segmentinin temsilcileri, yapılmak istenen düzenlemeye karşı Avrupa Birliği'ni ve Almanya'yı uyardı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği'nde planlanan yeni paket tur düzenlemesinin sadece tatil turizmini değil aynı zamanda iş turizmini de risk altına sokacağı belirtiliyor. Düzenlemenin, tatil turizmi bağlantılı ürünlerle iş turizmi bağlantılı ürünleri arasında ayrım yapmadığına dikkat çekiliyor. 

Avrupa Birliği'nin yapmayı planladığı paket turlarda kuralları sıkılaştırma düzenlemesinin kurumsal müşterileri de kapsayacağı belirtiliyor. Buna göre, üç saat içinde satın alınan, otel ve uçak gibi, birden fazla seyahat elementi, paket tur kapsamına giriyor. 

Acente zinciri Lufthansa City Center'in (LCC) genel müdürü Markus Orth, zaten yeterince karmaşık olan iş seyahatlerini daha da karmaşık hale getirecek düzenlemeden iş seyahatlerinin hariç tutulması gerektiğini belirtti. 

İş seyahatlerinin Alman ekonomisinin dinamosu ve turizm endüstrisinin bel kemiği olduğunu kaydeden Orth, bu alanın genellikle hafife alındığına dikkat çekti. İş seyahatleri sayesinde hava yollarının ve otellerin belirli oranda güvenilir bir kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Markus Orth, iş seyahatleri olmadan tatilcilerin de avantajlı uçma şansının olmadığını kaydetti. 

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre LLC'nin genel Müdürü Markus Orth, sayısal açıdan iş seyahatlerinin hala pandemi döneminin gerisinde olduğunu ifade etti. Havalimanlarının ve hava yollarının iş seyahatlerindeki düşüşten şikayetçi olduğunu gösteren raporlara dikkat çeken Orth, en iş seyahatini KOBİ'lerin yaptığını, çünkü KOBİ'ler için kişisel temasın oldukça önemli olduğunu kaydetti. 

Turizm Güncel'in notu: Avrupa Birliği'nin yeni paket tur yönetmeliği teklifi, paket turları daha pahalı hale getireceği ve müşteriye ekstra bir garanti sağlamayacağı için sektör tarafından eleştiriliyor. Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, yeni düzenleme planına ilişkin olarak "Paket tur yönetmeliğinde planlanan revizyon, zaten sorunsuz olan paket turlara daha fazla güvenlik getirmeyi amaçlıyor. Yani misafire minimum katma değer sağlayacak ancak bu durum ürünün fiyatını önemli ölçüde artıracak ve tatilleri daha pahalı hale getirecek. Sonuç: Giderek daha fazla insan korumasız seyahat etmek zorunda kalacak. Güvenli seyahat için paket tatillerin gelecekte de cazip kalması gerekiyor." demişti.


Bu Haber 16.10.2024 - 15:04:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.