Abdulkadir Uraloğlu: Türkiye, Avrupa hava trafiğinde altıncı sırada

Abdulkadir Uraloğlu: Türkiye, Avrupa hava trafiğinde altıncı sırada

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında altıncı olduğunu açıkladı. Uraloğlu Avrupa’da en yoğun havalimanının İstanbul Havalimanı olduğu bilgisini verdi.


Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) 24 Temmuz tarihli Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nu değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, günlük ortalama 3 bin 959 uçuş ile Türkiye’nin 15 – 21 Temmuz döneminde, Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6. sırada olduğunu söyledi.

İstanbul Havalimanının günlük ortalama bin 485 uçuş ile Paris Charles de Gaulle ve Amsterdam havalimanlarını geride bıraktığını ve Avrupa’nın en yoğun havalimanı statüsünü koruduğunu açıklayan Uraloğlu, ayrıca İstanbul Havalimanının, dünya genelinde 7. sırada yer aldığı bilgisini verdi.

Antalya Havalimanının günlük ortalama bin 36 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanları sıralamasında 8. olduğunu söyleyen Uraloğlu, Antalya Havalimanının Palma de Mallorca ile Rome Fiumicino Havalimanları önündeki yerini koruduğunu ifade etti. 

EUROCONTROL hava sahasında uçuş başına ortalama 7,5 dakikalık bir gecikme yaşandığını belirten Uraloğlu, Türk hava sahasının uçuş başına 0.5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa’nın en verimli hava sahaları arasında yer aldığını söyledi.



Bu Haber 27.07.2024 - 11:27:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.