AB ile Ermenistan arasında vize muafiyeti görüşmeleri başladı

AB ile Ermenistan arasında vize muafiyeti görüşmeleri başladı

Avrupa Birliği, Ermenistan ile vizesiz rejim görüşmelerine başlama kararı aldı.


Türkiye yıllardır sırada beklemesine rağmen Schengen vizesinde bile son dönemde büyük sıkıntılar yaşanırken bu kez Avrupa Birliği, Ermenistan ile vizesiz rejim görüşmelerine başlama kararı aldı.

Avrupa Birliği sözcüsü yaptığı açıklamada, Ermenistan ile vize muafiyeti görüşmelerinin başladığını duyurdu. Ermenistan Dışişleri Bakanı, görüşmelerin “tarihi önem taşıdığını” vurguladı.

AB Konseyi’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Rusya ile olan bağlarından uzaklaşmaya çalışan Yerevan’a, vize muafiyeti yanında yaklaşık 10 milyon euro (360 milyon TL) değerinde askeri yardım teklif edildiği de belirtildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, “Bu, Ermenistan ve AB arasında gelişen ortaklıkta, çok önemli bir mil taşıdır” açıklamasını yaptı.

Vize serbestisi Ermenistan vatandaşlarına, Schengen Bölgesi içindeki ülkelere vizeye ihtiyaç duymadan kısa ziyaretler yapmasına olanak tanıyacak. Moldova, Ukrayna ve Ermenistan'ın komşusu Gürcistan’a benzeri olanaklar AB tarafından tanınmıştı.

Konsey yaptığı açıklamada vize muafiyetinin ancak Ermenistan'ın belirli “kriterleri” yerine getirmesi halinde uygulamaya konulacağını belirtti. Ermeni medyası sürecin birkaç yıl sürebileceğini bildirdi.

 



Bu Haber 24.07.2024 - 10:43:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.