15 milyon Rus neden tatilini Karadeniz kıyısında geçiriyor?

15 milyon Rus neden tatilini Karadeniz kıyısında geçiriyor?
Rus Komsolomskaya Pravda gazetesi, tatilini Karadeniz kıyısında geçiren Rusların neden buraları tercih ettiklerini araştırdı. Araştırmaya katılanların toplam yüzde 50'den fazlası pasaport istenmemesi ve uçuş korkusunu gerekçe gösterdi.


TurizmGüncel

Bu yaz Karadeniz’in kıyısındaki Krasnodar Bölgesinde bulunan tatil yörelerinde 13 milyon insan tatil yapacak. Bu yüksek kabul edilebilecek rakamı telaffuz edenler ise Soçi, Gelincik, Anapa gibi Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki en popüler plajlarının bulunduğu tatil beldelerinin yöneticileri.

Bu rakama Kırım’ı tercih eden 1 milyon Rus vatandaşını ve tatilini Abhazya’da geçirmeyi düşünene 700 bin kişiyi de eklemek lazım. Bu durumda bizim vatandaşlarımız göz önüne alındığında Karadeniz kıyıları istatistik bakımından Türkiye ve Mısır gibi tatil yörelerinin önünde yer alıyor. 

Komsomolskaya Pravda gazetesi okuyucularına neden tatillerini Karadeniz’de geçirmeye karar verdikleri şeklinde bir soru yöneltti.

En popüler cevap "Çünkü pasaport yok" yanıtı oldu

Bu cevabı kp.ru sitesindeki ankete katılanların yüzde 31.6’sı verdi. Yani üçte biri. Elbette mantıklı. Bir Rus vatandaşı Soçi ve Anapa yanında Kırım ve Abhazya’ya da pasaportu olmadan gidebiliyor. Sonraki sebepler işe şöyle sıralanıyor:

- Uçmaktan korkuyorum, karayolu ve demiryolu daha rahatıma geliyor. (Yüzde 20)

- Buralar daha ucuz. (Yüzde 16)

- Çocukluğumdan beri buralarda tatil yapıyorum, artık alışkanlık oldu. (Yüzde 12)

- Buralar daha güzel (Yüzde 12)

- Yabancı dil bilmiyorum (Yüzde 4)

- Kendi ülkemin vatandaşları kazansın (Yüzde 4)



Bu Haber 09.09.2011 - 15:44:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yemezz Terli 09.09.2011 - 07:16

    Neden bir Alman gibi Ruslara da kimlikleriyle giris imkani saglanmiyor? Zaten vize istemiyoruz artik. Bu vb pazarlarin elde tutulmasinin en buyuk olmazsa olmazi "daha kolay ulasilabilirlik". Bir Rus havaalanina ulastiktan sonra Antalya ya da Misir a ucmasi arasinda sadece 1 saat fark var. Bu 1 saat fark tercihlerini etkilemiyor ve ucuz destinasyonu tercih edebiliyorlar. Rakiplerimizi maksimum 2 saat ucus suresi farkla 10 ulkeye cikarabiliriz. Dolayisiyla ulasilabilirlik orani bu kadar yakin iken rakiplerlerle sadece fiyat kirarak rekabet etmek en buyuk yanlisimiz. Bunun yerine urunlerimize yani ulkemize ulasilabilirligi kolaylastirmak raki destinasyonlara gore buyuk avantaj. Dusunun ki bir Rus, buraya gelebilmek icin bir suru prosedur ve para gerektiren pasaport alma derdi olmayan ve zaten bildigi tanidigi ve yakin ulke olan Turkiye yi mi secer yoksa zaten daha uzak ve pasaport vize vb dertleri olan diger destinasyonu mu? Unutmamamiz gereken en onemli konu, elimizdeki pazari buyutmeyi hedeflerken mevcut potansiyeli korumak. Hic bir destinasyon, ayni ve farksiz urununu 3 yil ust uste her yil zam yaparak satamaz. Urunlerimizi otellerimizi turlarimizi cesitlendirirken bunlara ulasilabilirligi kolaylastirmamiz gerektigini unutmamamiz gerekir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.