12 ildeki bazı bölgeler orman sınırı dışına çıkarıldı

12 ildeki bazı bölgeler orman sınırı dışına çıkarıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla başta turizmle öne çıkan olmak üzere 12 ildeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.


Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Adana, Antalya, Bursa, Elazığ, Isparta, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Muğla, Sinop, Trabzon ve Yozgat illerinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartıldı.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

“Adana, Antalya, Bursa, Elazığ, Isparta, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Muğla, Sinop, Trabzon ve Yozgat illerinde bulunan ve ekli krokiler ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir. (2) Birinci fikra kapsanunda orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır.”

Detaylar için tıklayınız



Bu Haber 21.03.2025 - 10:26:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.