Sağlık Bakanlığı İsveç devini incelemeye aldı

Sağlık Bakanlığı, basına yansıyan iddiaları ihbar olarak kabul ederek İsviçre merkezli ilaç şirketi hakkında inceleme başlattı. Novartis yetkilileri iddiaların asılsız olduğunu ve eski bir şikayete dayandığını söylüyor.


Sağlık Bakanlığı, İsviçre merkezli ilaç şirketi Novartis'in Türkiye'de rüşvetle avantaj sağladığı iddiaları hakkında inceleme başlattı.
 
Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada, "Basına yansıyan söz konusu iddialar ihbar olarak kabul edilmiş olup, bakanlığımız denetim elemanları marifetiyle büyük bir titizlik ve hassasiyetle incelenip, soruşturulacaktır. İnceleme sonucunda herhangi bir suistimalin tespit edilmesi halinde gerekli idari ve adli işlemler derhal yapılacaktır" denildi.
 
Açıklamada şirket ismi ise belirtilmedi.
 
İngiliz Reuters ajansı, dün Novartis'in, bir danışmanlık şirketi üzerinden Türkiye'de rüşvet dağıtarak toplam 85 milyon dolar değerinde yeni iş ve rekabet avantajı sağlamakla suçlandığını duyurmuştu.
 
Novartis'ten yapılan açıklamada ise iddiaların asılsız olduğu ve eski bir şikayete dayandığı belirtilmişti.
 
Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:
 
"2014 yılında Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu iddialarla ilgili bir soruşturma açmıştır. Novartis soruşturma sürecinde tüm kurumlarla tam işbirliği içinde çalışmış, soruşturma sonucunda tüm iddiaların asılsız olduğu sonucuna varılmıştır ve Bakanlık tarafından hiçbir aksiyona gerek görülmemiştir." (BBC Türkçe)



Bu Haber 02.04.2016 - 06:14:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.