GezginDamaklar Kurban Bayramı'nda farklı turlar düzenliyor


                   GezginDamaklar Kurban Bayramında Şehzadeler Sancağı Amasya’da

Şehzadeler şehri olarak da bilinen güzel Amasya’ da önce Çakallar Tepesi’ne çıkıp şehri panoramik şekilde izleme şansına sahipsiniz.Ferhat ile Şirin efsanesine ait su kanalları’ nın, ardından

Amasya’da eğitilip, tahta çıkan veya çıkamayan tüm şehzade büstlerinin sergilendiği Şehir Parkıda görülecek yerler arasında.  Yeşilırmak boyunca uzanan tarihi konakları, köprüler ve doğal güzellikleriyle bambaşka bir serüven yaşayacaksınız.

Bu tur sırasında, Göverti Çorbası, Bedesten Börek, Yöresel Topuz Kebabı, Salata, Tatlı tabağı (Kıvrım ve Kabak Tatlısı) Toyga Çorbası, Baklalı Dolma, Keşkek deneyeceğiniz farklı lezzetler arasında bulunuyor.

5-7 ekim Havayoluyla (3 gün / 2gece )

Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket programın ücreti:  1085 TL’den itibaren

Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90

 

 GEZGİNDAMAKLAR Kurban Bayramında KARADENİZ’DEN BİR TUTAM SUNUYOR

Trabzon > Uzungöl > Rize > Ayder > Çamlıhemşin

Dünya Cenneti Uzungöl’e, Ayder Yaylası’na çıkılarak. Gelin Tülü Şelalesi’ni ve Kalegon. Çinçiva  Köprüsü, bir tepe üzerine kurulmuş olan muhteşem güzellikteki Zil Kale , ardından bir diğer güzellik olan Palovit Şelalesi’ne gidilip bol bol fotoğraf çekilecek. Daha sonra Çamlıhemşin,  Sümela Manastırı, Su Kanalları ile Ayazma gezilerini yaptıktan sonra Maçka’ya gidilerek  Zigana Geçidi’ne ulaşılacak.GezginDamaklar Kahvaltıda Kuymak, Kaygana, Bal, reçel, yöresel peynir, tereyağında yumurta. Çay ve sonra Saç Kavurma. Hamsili Pilav, Karalahana Sarma, Kuymak. Akçaabat Köfte,  Kaygana, Piyaz,   Kuru fasulye, Tereyağlı Pilav, Karışık Turşu, Balık ızgara,  Turşu kavurma,  Muhlama, Mısır unu helvası, Laz böreği gibi yöre lezzetleri ile lezzet sarhoşu olacaklar.

4-7 Ekim Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket programın ücreti:  1050 TL’den itibaren

Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90

 
GEZGİNDAMAKLAR Kurban Bayramı’nda MÜZEKENT MARDİN’ DE

Dicle Nehri kenarındaki tarihi kent Hasankeyf,  daha sonra Midyat’a geçilip Mor Gabriel (Deyrülumur) Manastırı, taş işleme sanatının deha örneklerinden biri olan Konuk Evi ziyareti

Mardin’de  Kasımiye Medresesi, Süryanilerin Vatikan’ı sayılan muhteşem yapıt Deyr-ül Zafaran Manastırı, Diğer bir gün Mezopotamya’nın ünlü şehri Dara’da, Su Sarnıçları, Tiyatrosu, Su Değirmeni, Baraj, Köprüsü, Kilisesi, Çarşısı, Yeraltı şehri gezileri sonrası  Nusaybin.. Mor Yakup Manastırı ve Zeynel Bey Türbesi ziyaretleri sonrası Savur’a geçilip daha sonra Kıllit Köy'ünde Mor Dimet Manastırı tanınıyor.

Tur süresince Soğanlı Yoğurt Çorbası, Nar Salatası, İkbeybet, Irok, Ekmekli Ova Kavurması, Tatlı ve Şerbet. Lebeniye Çorbası, Çağla Yemeği, Bulgur Pilavı, İçli Köfte, Salata, İsfire Tatlısı. Yöre Otlarıyla Yapılmış Sebze Çorbası, Cevizli Nar Ekşili  Kaşık Salatası, Şam Börek, Özel Soslu Pastırmalı Tavuk Sarma, Dondurma Eşliğinde Meyvalı İrmik Tatlısı gibi lezzetler tadılacak.

5-7 Ekim 2014

Sadece 20 gezginin katılabileceği  Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu

bu paket programın ücreti:  875 TL’den itibaren

 

Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90

 
GEZGİNDAMAKLAR Kurban Bayramında KÜLTÜR ve LEZZET MABEDİ ANTAKYA’DA

Antakya > Samandağı > Adana

Antakya’da; Habib-i Neccar Camisi, St. Pierre Kilisesi, Antakya Mozaik Müzesi, Herod caddesi, Ezan, Çan, Hazan seslerinin bir arada duyulduğu Sarımiye Camii, Cami duvarına bitişik Katolik Kilisesi ve hemen caminin karşısındaki Sinagog,Hatay’ın ilk ipekçisi Şerif Arat,  Fenike cam işini üfleyen Şadi Asfuroğlu’ ziyareti ile  Daphne olarak bilinen Harbiye, Samandağ, Batıayaz Kanyonu, Vespasianus-Titus Tüneli, Vakıflı köyü, Dor Mabedi, Beşikli Mağara, Hızır türbesi, Payas’ta  Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ziyaret edilecek diğer yerler arasında.

GezginDamaklar Adana’da Metrelik Adana Kebabı, Çiğ Köfte, Ezme Salata, Piyaz, Tatlı. Antakyada ise , Börek, Oruk, Katıklı Ekmek, Humus, Cevizli Biber, Etli Yaprak Sarma, Aşur, , Fettuş Salata, Abugannüç, Cevizli Biber, Zeytinyağlı Humus, Zeytin ve Kekik, Sucuk Roll, Şam Oruğu, Vişneli Kebap, Tepsi Kebabı, Humus, Zeytin Salatası, Zengin Salatası (Biber Ezme), Kekik ve Naneli Süzme Yoğurt, Abuğannuç Turşu,  Samandağı’nda ; Mevsim Salatası, Kalamar, Jumbo Karides, Levrek, gibi yemekleri ve Kabak Tatlısı ile Künefe gibi tatlılarla lezzetlenecekler.

5-7 Ekim 2014

Sadece 20 gezginin katılabileceği  Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu

bu paket programın ücreti:  895 TL’den itibaren

Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90

 

 

 

 

 

 

 

 



Bu Haber 17.09.2014 - 10:58:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.