DOUBLETREE BY HİLTON MODA YEŞİL YILDIZ SERTİFİKASINI ALDI...



Anadolu Yakasının ayrıcalıklı buluşma noktası DoubleTree by Hilton Moda, çevre bilinci ve çevre konusundaki olumlu katkıların teşvik edilmesi yönündeki çalışmalarını “Yeşil Yıldız Sertifikası ” ile belgeledi.  

 

Geri dönüşüm kutuları ile sürdürülebilir çevre için kaynakların israfını en aza indirgeyen, kullandığı enerji, su ve çevreye zararlı maddelerin tüketimini azaltarak çevre duyarlılığı yönündeki uygulamaları benimseyen DoubleTree by Hilton İstanbul Moda, sosyal sorumluluklarını yerine getiren turistik bir tesis olarak Yeşil Yıldız Sertifikasını alarak Anadolu Yakasında konumlanan otellere de öncülük ediyor.

 

Doğal varlıkların korunması için enerji verimliliği ve geri dönüşüm sağlanması suretiyle kaynak ve hammadde tasarrufunu önemseyen DoubleTree by Hilton Moda, gün ışığından daha fazla yararlanarak elektrik enerjisi tüketimini azaltırken,  çeşitli toplumsal kuruluşlarla işbirliklerine girmek üzere de çalışmalarını sürdürüyor.

 

Baharat Bahçesi...Otel bahçesinde yer alan bir alanın adaçayı, biberiye, fesleğen ve lavanta gibi baharatlara ayrılarak “Şefin Baharat Bahçesi”ne dönüştürülmesi projesi de bu çalışmalar arasında yer alıyor... Taze baharatlar otel mutfağında kullanılmaları dışında The Doubles Restaurant’ın a la carte menüleri eşliğinde misafirlere sunuluyor.

 

Mavi Şişe Kapakları...DoubleTree Moda ekibi, otel içerisinde kullanılan su şişelerinin mavi kapaklarının toplanmasıyla Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin tekerlekli iskemle alımı kampanyasına destek olmayı amaçlıyor.

 

Eco Font...Globalleşmenin getirdiği çevre kirliliği ve artan karbon salınımının önüne geçmek için daha bilinçli adımların atıldığı günümüzde DoubleTree By Hilton Moda ailesi normal bir fonta göre %20 tasarruf sağlayan Eco Font tipini bilgisayarlarına yükleyerek departmanların zaruri yazışmalarının dışında kalan bütün iç yazışma ve belgeleri Eco Font ile basarak kartuş ve mürekkep kullanımını % 20 azaltıp doğaya bıraktığı karbon ayak izini küçültüyor.

 

Ekip Çalışmaları..Çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanıldığı algısından hareketle DoubleTree by Hilton İstanbul-Moda, çalışanlar ve aileleri için doğa gezileri ve fidan dikimi gibi aktiviteleri planlıyor. Bu kapsamda 13 Eylül’de Nezahat Gökyiğit Parki Ziyareti yapılacak.

 

Moda sahil parkı temizliği etkinliğini gelenekselleştiren  DoubleTree by Hilton Moda ekibi , bu aktiviteyi her yıl Ekim ayında gerçekleştiriyor.

 



Bu Haber 12.09.2014 - 12:41:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.