Orhan Sancar

Ukrayna UITT 2016 Kiev Fuarı’nda umut vardı

Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin başka bir bahara ertelenmesiyle, gözler BDT pazarının ikinci büyük ülkesi Ukrayna'ya çevrildi.
 
Tüm Türk turizmciler fuara çok iyi hazırlanmıştı. Ciddi stantlar, prezantasyonlar, popüler sanatçılar ile gece programları Ukraynalı turistlerin ve acentecilerin çok ilgisini çekti.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Bakan Mahir Ünal önderliğinde tüm kadro fuardaydı ve sektör temsilcileri ile tek tek görüşmeler yapıldı.
 
Tüm bu hazırlıklar pastadan daha fazla pay alınmasını amaçlıyordu.
 
Fiyatların uygunluğu ve fazla seçenek sunan sektör temsilcileri ve Bakan Ünal, Ukrayna’dan 2016 yılında 1 milyon turist hedefini işaret ediyor. Rus turistlerin kısmen de olsa Ukrayna'yı kullanacaklarını varsayarsak bu hedefler gerçekçi olabilir.
 
Tabi burada üzerinde durulması gereken konu, fiyatların kıyasıya bir rekabet ile yüzde 40 civarında düşmesi. Yıllardır istikrarlı bir şekilde artan fiyatları eski haline getirmek çok uzun sürecek.
 
Bu durumu fırsat bilen tüketiciler ve acenteler son dakika rezervasyonları ile pazardaki rekabeti kızıştırıyorlar.
 
Ama yine de geçen sene ile karşılaştırırsak Ukrayna pazarında yüzde 25 oranında artış var ve şu anda BDT ülkelerinden en çok rezervasyon Ukrayna'dan geliyor.
 
Fuarın lideri Anex Tour,pazarın yüzde 20'sini kontrol ediyor. Kendi kurdukları hava yolu şirketi Azur Ukraine ile bir adım öndeler.
 
Pegas, Coral, Tui ve Tez Tour da pazardaki diğer önemli tur operatörleri konumunda.
 
Donetsk, Lugansk ve Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılması, bu pazar için bir dezavantaj, çünkü bu bölgeler alım gücü yüksek ve zengin turistleri içeriyordu.
 
Şimdi bu bölgelerdeki insanlar genellikle Kırım gibi yakın ülkeleri tercih ediyorlar.
 
Tüm bu olumsuzluklara rağmen, yine de Ukrayna, morallerin bozuk olduğu bir dönemde Türk turizmciler için umut oldu.















 


Bu Makale 24.04.2016 - 10:13:34 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.