Cem Polatoğlu

Terör önce turizmi vurdu

Turizmi överken güzel; Bacasız Sanayi, cari açığı kapatıyor, katma değeri en yüksek sektör, işsizliğe karşı büyük katkıyı sağlıyor, 52 sektörü besliyor, kültürlerin kaynaşmasına, dünya barışına katkıda bulunuyor, çevre bilincinin artmasını sağlıyor...


İyi güzel ama bugünlerde işler durdu. Terör yine başını gösterdi. Haydi, şimdi inadına seyahat edelim veya seyahati teşvik edelim. Gezelim, görelim. Bizim de, otelci, uçakçı, esnafın da cebine  3, 5 kuruş para girsin.

Yok ! Şu sıralar topyekün evdeyiz.

Çünkü hassastır turizmin tüketicisi. Ekmek değildir ki yemeye, Pantalon değildir ki giymeye mecbur kalsın. Ne eğitim, ne otomotiv, ne de eğlence sektörüdür bu sektör. Savaş çıksa da Sinema, Televizyon seyreder, Gömlek giyer, Pasta yeriz. Arabaya biner, Çekirdek çitler, Restorana gideriz.

Ama Yağmur yağsa tatile gitmeyiz...

Bahaneler hazırdır.

Muhaliftir hava bize; Kar başlar; Hele bir kar kalksın da, Yağmur yağar; hele bir dursun da...

Önce hele bir Sıcaklar geçsin deriz sonra da Soğuklar geçsin.

Söz, Nişan, Düğün, Okul bitsin...

Seçim yaklaşır; Sektör 4 ay felç. Hele bir seçim bitsin..

Döviz çıkar; Hele bir insin.

Kuş gribi bizi vurur, Ebola bizi vurur, Soğuk Savaş, Sıcak Savaş bizi vurur.

Ekonomik kriz, Hükümet bunalımı hepten bizi vurur.

Ve bugünlerde Terör. Terör yine ilk başta bizi vurdu. Turizmde kuş uçmuyor. Turlar iptal, Uçaklar iptal, Oteller boş, Otobüsler garajda, Esnaf kan ağlıyor.

"Haydi" dediğimizde cevap hazır; Hele bir ortalık sakinleşsin de...

Bu Makale 09.10.2014 - 15:19:35 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Kemalettin 13.10.2014 - 10:47

    Terörü kesinlikle tasvip etmiyorum. Yapanıda yaptıranıda lanetliyorum. Ancak kimse kimseyi kandırmasın. Turizm sezonu çoktan bitti. Zaten bu mevsim doğuya turist gelmesi normalde durur. Turizmde kuş uçmuyormuş.uçaklar boşmuş. Turist gelmiyormuş falan. Sanki sorun sadece terörmüş gibi sığ bir yaklaşım olmuş. Keşke bu yazınızı rakamlarla destekleseydiniz. Elinizde istatistik varmı da nerden bu kanıya vardınız. Boş bir yazı olmuş.

  • Şuayyip Tatlıcı 11.10.2014 - 12:05

    Büyük Türkiye dediğiniz, FEDin ağzının içine bakan Türkiyemi? Hani faizleri azıcık yükseltse ülkede dolar fırlıyor ya? Bizim toplum çok sever kenini kandırmayı. Büyük Türkiye demekle büyük Türkiye olunuyor. Altı üstü bie çevre ülkesiyiz. iki eylem olunca tüm rezervasyonların iptal edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Kenimizi kandırmanın alemi yok Uğur kardeş...

  • uğur 11.10.2014 - 08:42

    BİRİLERİ KINA YAKSINLAR BİR YERLERİNE.BÜYÜK TÜRKYENİN ÖNÜNE İNŞAALLAH KİMSE ENGEL OLAMAYACAK.TURİMZDE BU ALANDA GELİŞTİKÇE GELİŞECEK ENGELLERE RAĞMEN.BUNU YAPANLAR İNŞALLAH MUAFFAK OLACAK BÜYÜK TÜRKİYE KURULACAK.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.