Oğuz Kağan Altun

Teknoloji ve sosyal medyanın oteller için önemi


Değerli Okuyucularım;

Yazımı sonuna kadar dikkatle okumanızı tavsiye ederim, zira vermiş olduğum bilgiler şimdi ve gelecekte işletmenize çok büyük katkılar sağlayacaktır.

Misafirlerinize ait iletişim datalarını saklayıp kullanıyor musunuz? 

Eğer henüz başladıysanız kaybınız 1 milyon tl ‘den fazla olabilir, şimdi arşivleri önünüze alıp her seneye ait dataları oluşturmaya başlamanız yararınıza olacaktır.

Bu dataları filtreleyip iyi kullanmayı bilirseniz, düşen raitinglerinizi 1 hafta içinde yükseltir, münferit satış cirolarında rekorlar kırabilirsiniz.

Eğer bir de sosyal medyayı aktif kullanıyorsanız, 1 yılda 200 bin ve üzerinde tatilciye ulaşmanız mümkün.

Tabi sadece bunlarla bitmiyor; akıllı cihazlar yaygınlaştı ve gelişiyor, hatta 2020’de 5G hayatımıza girecek. 

5G nin hayatımıza girmesi demek; şu an henüz kullanmaya başlayamadığımız 4G internet hızının bin kat artması, hatta insansız araç teknolojisine geçiş demek . 

Peki teknoloji bu kadar hızlı gelişirken işletmeler nasıl faydalanabilir?

Kendi mobil uygulamanızı şimdiden hayata geçirip, misafirlerinize kendilerini özel hissettirebilirsiniz. 

Uygulama üzerinden kendi satış fiyatlarınızı sunabilir, gelen satışları direk otomasyon programınıza aktarıp bunlara neden olan maliyetleri sonsuza kadar ortadan kaldırabilirsiniz.

Sürekli misafirlerinize online check-in ve check-out yapma şansı tanıyabilir, onları evlerine gelmiş gibi hissettirebilirsiniz.

A’la carte rezervasyonlarını sistem üzerinden alabilir, extra satışları canlandırabilirsiniz.

Uygulama içindeki şikayet alanı sayesinde kötü yorumların sitelere düşmesini %99 engelleyebilirsiniz.

Tesis içerisindeki tüm aktiviteleri sunabilir, misafirlerinizi rahatsız etmeden davet edebilirsiniz.

Ve daha bir çok eklenti ile farklılık yaratarak misafir gözünde ekosisteme destek veren, akıllı ve hizmet kalitesi yüksek bir tesis olabilirsiniz.

Sosyal medya oteliniz için neden önemli ?

Dünya üzerinde her 10 kişiden birinin Facebook’a kayıtlı olduğunu, günde ortalama 410 bin kişinin Twitter hesabı açtığını ve YouTube’un her ay 900 milyon civarında ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını
düşünürsek bu sorunun cevabını vermiş oluruz sanırım.

Sosyal medyada yaptığınız bir çalışmanın etkilerini çok hızlı şekilde görebilirsiniz. Müşteriyle birebir iletişim halinde olmak bu açıdan sosyal medyayı çok güçlü bir iletişim ve kazanç aracı yapıyor. 

Her yıl para harcadığınız bir reklam çalışması bazen boşa gidebilirken, sosyal medya ile örneğin Facebook sayfanızı beğenen biri, beğenisini geri almadığı sürece yayınladığınız her türlü içeriği görecektir.
 
Sosyal medya yolu ile diğer pazarlama kanallarına göre daha fazla kişiye ulaşabilir, tanıtımlarınızı para harcamadan sürekli yapabilir, hatta işletmenizin marka oluşum sürecini daha kolay, daha ucuz ve daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz.
 
Şüphesiz sosyal medya artık yaşamın vazgeçilmez bir parçası oldu ve kişilerin birbirleriyle olan etkileşimlerinde büyük rol oynuyor. İşletmenizin bu güçlü mecrada var olması şimdi ve gelecekte sizlere çok büyük katkılar sağlayacaktır. 
 
Aynı zamanda bu mecraların sizi vezir ya da rezil edebileceğini de unutmamanız lazım.

Bu, tamamen sizin iyi hizmet standartlarınız ile dengeli bir geri bildirim olacaktır. Eğer bu alana atılmak için henüz kendinizi hazır hissetmiyorsanız, sosyal medya ve yorum sitelerinden olabildiğince uzak durmanız yararınıza olacaktır. 

İyi hizmet standartlarına sahip işletmeler, sosyal medyanın getirdiği artıların meyvesini şimdiden toplamaya başladı.

Tavsiyem bu alanda bir sosyal medya uzmanı ile çalışmanız ve işletmenizin büyümesini göz önünde bulundurarak açacağınız hesap adını iyi belirlemeniz olacaktır.

Son olarak bu hesapları işletmenizin uygun alanlarında sunarak mevcudu da kaçırmamış olursunuz.

Unutmayın: Satış için önce pazarlama becerinizin aktif olması gerekir.
 

Bu Makale 04.06.2015 - 10:18:05 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Oğuz Kağan ALTUN 02.06.2015 - 04:13

    Yorumunuz için ben teşekkür ederim çok mutlu ettiniz.

  • Mustafa Zengin 02.06.2015 - 01:02

    Güzel bir paylaşım. Teşekkürler..

  • Oğuz Kağan ALTUN 02.06.2015 - 12:57

    Merhaba Sn.Ali Bey öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim beni onurlandırdınız. Ben şahsen meslektaşlarıma teknolojinin,dataların ve sosyal medyanın şimdiki ve sonraki süreçte ne kadar önemli olduğunu elimden geldiğince kenilerine anlattım. Anlatma sebebim ise bilginin paylaşılması durumunda çoğalarak geri döneceğine inandığım içindir. Bu tür yeni fikirler ve uygulamaları şimdiden hayata geçirenler emin olun ilerleyen yıllarda gerek şirketlerine gerek kenilerine çok büyük katkılar sağlayacaktır. Bizim şuan bunları anlatmak yerine Sektör olarak teknolojiden faydalanıp kullanarak keni projelerimizi geliştirip Dünya çapında iş yapan bir Türk şirketi olmamız lazım diye düşünüyorum. Tekrar teşekkürler değerli yorumunuz için.

  • Ali Freewfhub 01.06.2015 - 05:34

    Peki Oguz Bey Ben size isletmenize gelen her misafirinizin sosyal medyada sizi begenip, c in yapip,takip edebilecegi ve bu misafirlerin tum CRM datasini kayit altina alan, izinli ve tamami ile yasal sekilde bilgilenirmeler gonderebilen bir sistemi cok basit bir maliyetle ulkemize getirdigimizi ama bunu bir turlu cook profesyonel, yeniliklere acik, salla basi al maasi olmayan, koca koca milyon dolarlik otelleri idare eden, fuarlarda cikis kapisinda binlerce lira harcayip bastirdiklari brosurlere ici giden otelcilerimize anlataMAdimizi soylesem? Emin olun yukarida yazdiklarinizin kat be kat fazlasini anlatmak icin dilimizde tuy bitti...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.