Orhan Sancar

Rusya'nın atmaya hazırlandığı adımlar Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

Rusya, Ruble ve petrol fiyatlarındaki gerilemeden ortaya çıkan kayıpları ortadan kaldırmak için, Türkiye'yi de etkileyecek adımlar atmaya hazırlanıyor.

Ruble'nin psikolojik sınır olan değerlerde ki kaybı petrol fiyatlarının da dibe vurması, Rusya hükümetini bir takım önlemler almaya yönlendirdi.

Dış turizmi etkileyecek en büyük önlemlerin başında Soçi ve Kırım'a seyahetlerde uygulanan teşvik ve indiremler geliyor. Bunun yanında daha önce güvenlik güçlerine izinlerini yurt içinde geçirme mecburiyetine ek olarak, gümrük görevlilerine de aynı yasak uygulanmaya başlandı. Bu durumun bir adım ötesi tüm kamu çalışanlarına bu uygulamanın yayılması olacaktır. Böyle bir durumda sayıları milyonları bulan potansiyel turistin yurtdışına çıkışı etkilenecektir.

Rusya, iç turizmi daha da canlandırmak için milli hava yolu şirketi Aeraflot, low cost bir alt marka olan "POBEDA" havayolunu kurarak Kırım ve Soçi bölgelerine olan uçuşlara odaklandı.
Rus bayraklı Transaero ve Utair gibi büyük hava yollarının ekonomik olarak zor durumda olmalarını yeni kurulan low cost havayolu POBEDA ile aşılabileceği belirtiliyor; hatta havacılıkta birleşmelerin bile olabileceği konuşuluyor.

Bu ekonomik krizin iyimser bir tablo ile 2015 yılı ortalarında düzelmeye başlayacaği öngörülüyor.
Ukrayna krizinin devam etmesi bu süreci daha da uzatması kaçınılmazdır.

Tur operatörlerinin yurt dışı paket tur satışlarının Ruble olarak yapma zorunluluğu ticari açıdan bir risk ve kaos yaratacaktır.

Türk ve Rus kökenli tüm havayolu ve tur operatörlerine Kırım ve Soçi'yi programlarına alma baskısı yapılmaktadır.

Rusya hükümeti yakın gelecekte Türkiye'den Soçi ve Kırım'a paket turların teşvik edilmesini ve bu bölgelere Türk turistlerin gelmesi için maximum çaba harcayacaktır.

Tüm bunlar şüphesiz başta ülkemiz olmak üzere Ruslar'ın en çok tercih ettiği Mısır, Ispanya, Tayland ve Yunanistan satışlarını etkileyecektir.

Erken rezervasyon satışlarından elde edilecek Ruble gelirlerinde ortaya çıkacak değer kaybı da büyük zararlara neden olacaktır.

Bu Makale 08.11.2014 - 10:25:54 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.