Murat Saraç

Monterey Turkish Festival ülke tanıtımına katkı koymaya devam ediyor

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Monterey kentinde yaşayan bir avuç vatansever Türk'ün tüm güçlüklere, imkansızlıklara rağmen 19 yıldır sürdürmeyi başardığı Turkish Art & Culture Festival bu yıl 6-7 Ağustos tarihlerinde Monterey Bay Custom Plaza House'da sahne aldı.

Çoğunluğu Türk dostu ABD vatandaşı 90 gönüllünün görev aldığı ve bu yıl 19. Kez düzenlenen festival Türk kültürünü ile sanatını tanıtmayı amaçlayor.



TÜRK DOSTU ABD'LİLER FESTİVALE DAVET EDİLİYOR

 Türk festivali nedeniyle Monterey sokakları Türk bayraklarıyla süsleniyor, festivali tanıtan pankartlar asılıyor. Sosyal medya aracılığıyla San Fransisco ve Silikon vadisi bölgesinde yaşayan Türkler ve Türk dostu ABD'liler festivale davet ediliyorlar. Festival alanında Türk El sanatları sergileniyor, Fotoğraf ve Resim sergileri açılıyor ve info merkezleri ile Türkiye hakkında sürekli bilgilendirme yapılıyor. Festivalin düzenlendiği Custom House Plaza'nın kentin turistik merkezinde olması   nedeniyle Türkçe müziklerin sesini ve lezzetli Türk yemeklerinin ve kahvesinin  kokusunu duyanların ilgisi çekilerek yüksek katılım sağlanıyor. Birbirinden ilginç stantlar ile Türk kültürü tanıtılmaya çalışılıyor.



KUŞADASI'NIN KARDEŞ KENTİ

Festivalin en ilginç köşelerinden birisi olan Kuşadası standı. Kalifoniya'nın ve ABD'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Monterey'in 2012 yılından bu yana kardeş kenti olan Kuşadası'nı Özellikle Kruvaziyer gemileri ile ziyaret etmiş katılımcılar anılarını tazelemek ve dostluklar geliştirmek amacıyla mutlaka standa uğruyorlar.



YAVUZ ATİLLA: ETKİNLİĞİMİZ GELİŞEREK DEVAM EDİYOR

Festival Düzenlenme Komitesi Başkanı ve Festivalin Kurucusu Yavuz Atila festivalle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kaliforniya Türk Amerikan Derneği (TAACA.org ) himayesinde 30 ağustos 1998 tarihinde düzenlenen ilk festivalden bu yana Türk kültürünü, insanını ve sanatını  tanıtmaya yönelik gerçekleştirilen etkinliğimiz her yıl daha da gelişerek devam etmektedir. Bölgemizdeki Türk müzik ve dans gruplarının buluşarak sanatlarını icra etmeleri, Türk kültür mirasını kutlamaları ve Türk mutfağının lezzetli ürünlerinden tadılması amacıyla bu hafta sonu etkinliği  gerçekleştirilmekte, böylece Monterey'de yaşayan ve ziyaret eden turistler için ülkemizi tanıtma imkanı ile Katılımcılara birbirlerini tanıma, ticari ve kültürel ilişki kurma ve geliştirme fırsatı sağlanmaktadır."   şeklinde konuştu.



''TÜRKİYE'YE GÖNÜL VERENLER FESTİBALİ DESTEKLEMELİ''

Atila ayrıca "Burada(Monterey) Türkiye'ye ve Türk kültürüne karşı büyük bir ilgi var, pek çok kişi gerek kültür turlarıyla, gerekse Kruvaziyer turlarıyla Türkiye'yi ziyaret etmiş ve özellikle İstanbul, Kuşadası, Efes, Kapadokya gibi bölgelerden çok etkilenmiş. Anılarını paylaşmaktan ve tazelemekten büyük keyif alıyorlar. Ülkemizde 15 temmuzda yaşanan acı olaylar ve gelişmeler düşünüldüğünde bu festivalin düzenlenmesinin ülkemizin tanıtımı ve imajı açısından büyük önem taşıdığını söylemeliyiz. Buraya gelen Türkiye sevdalısı dostlarımız endişelerini paylaşarak Türkiye için iyi dileklerini sunmuşlardır. Ayrıca gelenlere Türkiye'nin her açıdan güçlü olduğu açıklanarak, güvenlik ve günlük sosyal yaşam anlamında hiçbir sorun olmadığı ve rahatlıkla seyahat edebilecekleri anlatılmıştır." diyerek bu ülkeye gönül veren herkesi festivale katılmaya ve destek olmaya davet etti.

Festival 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde  20. Yaşını kutlayacak.



Bu Makale 12.08.2016 - 11:27:00 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.