Orhan Sancar

Mısır, tarihinin en iyi sezonunu yaşayabilir

Türkiye için umutların başka bir bahara ertelenmesiyle ortaya çıkan boşluğun Mısır ile değerlendirilmesi, Türk ve Rus operatörlerin gündemine girdi.

Rus yolcu uçağının düşürülmesinin ardından turizmi durma noktasına gelen Mısır, dört bir koldan mücadeleye devam ediyor. Mısır turizm otoriteleri, başta güvenlik ve imaj çalışmaları olmak üzere, pek çok alanda mücadele ediyor.

MISIR, GÜVENLİK SORUNUNU AŞMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Kaynak pazarlarda oluşan 'riskli ülke' algısını kırmak isteyen Mısır, Control Risks adlı uluslararası güvenlik şirketi ile anlaşma imzaladığını duyurmuştu. Bununla yetinmeyen Mısır, 23 Şubat Salı günü uluslararası bir turizm konferansına ev sahipliği yapacak. Mısır hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, konferans, Mısır’da turizm sektörünün geleceğine ve özellikle güvenlik alanında olmak üzere, son gelişmelere dair fikir almak isteyen katılımcılara büyük katkı sağlayacak. Konferansa, hava yolu ve otelcilik şirketleri ile tur operatörlerinin üst düzey temsilcileri katılacak.

OPERASYONLARIN 1 MAYIS'TA BAŞLAYACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR


Öte taraftan, Türkiye için umutların başka bir bahara ertelenmesiyle ortaya çıkan boşluğun Mısır ile değerlendirilmesi Türk ve Rus operatörlerin gündemine girdi. Rus hükümeti ve diğer ülkeler ile yürütülen ortak çözümler ile Mısır'daki güvenlik sorunu çözülmeye çalışılıyor. Mısır operasyonlarının, 1 Mayıs'ta başlayacağı düşünülüyor. Rusya'daki tur operatörleri, tüm uçak programlarını ve otel blokaj planlamalarını ona göre yapıyorlar.

MISIR, TARİHİNİN EN İYİ SEZONUNU YAŞAYACAK

Her şeyin yolunda gitmesi durumunda, Mısır'ın tarihinin en yoğun sezonunu yaşayacağı, hatta çifte rezervasyon durumları ile karşı karşıya kalınabileceği değerlendirmeleri yapılıyor. Ancak net tablonun görülebilmesi için, ITB ve MITT Moskova fuarlarının beklenmesi gerektiği ifade ediliyor.

TÜRK TUR OPERATÖRLERİ MISIR'DA KONTRAT YENİLİYOR, UÇAK PLANLAMASI YAPIYOR

Türkiye operasyonlarının durması ile zor durumda kalan Rusya'daki Türk tur operatörleri de Mısır'a odaklanmış durumda. Tur operatörleri, bir yandan Mısır'daki otellerle kontratlarını yenilerken, bir yandan da uçak planlamaları yapıyor. Kısacası, Rusya'daki tur operatörleri ve uçak şirketleri için Mısır, yaşanan kayıpların telafi edilebilmesi adına önemli bir şans olarak görülüyor.

Bu Makale 03.04.2016 - 12:51:43 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • turizmci 30.03.2016 - 01:12

    hersey uzaktan gorundugu gibi degil maalesef.Misir da yasamadan uzaklardan yorum yapmak ya da sagdan soldan duyduklarinizi yazmak saglikli sonuc vermez.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.