Eda Özsoy

İngiltere turizm pazarı için son dakika tehlikesi

Turizm sektörü, sezonun en önemli fuarlarından ilki olan Londra’daki WTM’yi tamamladı. Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün ‘Turkuaz’ konseptiyle oluşturduğu Türkiye standında özellikle resort bölgelere küçük dokunuşlar yapılmıştı...

Keşke sayın bakanımız fuara katılabilseydi…

Türkiye standı, bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi Türk turizmcilerin yoğun ilgisine uğradı. Bu arada sayın bakanımızın fuara katılmasını bekleyen turizmciler, son dakikada fuar ziyaretini iptal etmesiyle büyük hayal kırıklığı yaşadı. Böyle bir dönemde sektör, hiç değilse manevi bir destek bekliyordu. Bu nedenle keşke sayın bakanımız bu fuara katılıp turizmcilerle dertleşme imkanı bulabilseydi.

İNGİLİZ PAZARI ŞU AN İÇİN FLU
Peki turizmci,  büyük umutla geldiği fuardan nasıl ayrıldı?  Maalesef  fuarda ‘belirsizlik’ hakimdi. Her yıl WTM’de İngiliz pazarının nasıl geçeceğine ilişkin ipuçlarını alırdık, ancak bu sene hava ‘flu’ydu. Görüştüğüm hiçbir turizmci, İngiliz pazarının geleceğine ilişkin net bir şey söyleyemedi. Yani kimse pazardaki yüzde 33 oranındaki düşüşün akıbetini bilmiyordu...

Her yıl bu tarihlerde İngiltere’den erken rezervasyon alımları başlardı. Ancak turizmciler, bu yıl erken rezervasyonların çok düşük olduğunu ve bu pazarın da son dakikaya kayacağını anlattı. Tur operatörlerinin Türkiye’ye yönelik uçak kapasitesini azalttığını biliyoruz. Eğer erken rezervasyonda gerekli doluluklar yapılmazsa, var olan uçakların da iptal edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliriz.

Peki Türkiye olarak bunu nasıl aşacağız? Bunu aşmamızın tek yolu var, o da Türkiye algısının değiştirilmesi... Yurt dışında, Türkiye’nin güvenli ve tatil yapılabilecek bir ülke olduğunu anlatmamız gerekiyor… Bu durumda hem bakanlığa hem de sektör temsilcilerine büyük görev düşüyor. Eğer bu algı aşılabilirse, hem düşüşün önüne geçilir hem de 2016 yılından daha iyi bir gelişme kaydedebiliriz.


Bu Makale 28.11.2016 - 16:59:54 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.