Melik Yetim-Sherwood Breezes Resort Mali İşler Direktörü

Gezi Parkı ve turizm

Bu sayfalarda sizlere siyasi yorum yapmayacağım ve yapmak da istemiyorum. Zaten sosyal medyada yeterince bu tur yorumlar yapıyoruz.
 
Son zamanlarda gelişen olayların dış basın ve medya kuruluşlarında yarattığı etki ve ülkelerin birer birer vatandaşlarına Türkiye seyahati konusunda uyarı vermeye başlaması önümüzdeki günlerde bir sakinleşme yaşanmazsa ciddi manada iptallerin gelmesine sebep olacaktır. 

Bu nedenle öncelikle Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm siyasilerin bu eylemlerle ilgili daha sağduyulu mesajlar vermesi ve kitlelerin taleplerini dikkatlice dinleyerek en azından onların beklentilerini karşılamaya çalışarak gerek Türkiye turizmi gerekse Türkiye ekonomisindeki çalkantıları dindirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ekonomide istikrarsızlık ve belirsizlik ortamının getireceği sermaye kaçışının yanı sıra, turizmde ise gelmesi muhtemel iptaller ile bacasız sanayi ciddi darbe alacaktır. 

Bunun yanı sıra, özellikle Avrupa’da düzelmeye başlayan güçlü ve demokratik Türkiye imajı bu olaylar ve siyasilerin tutumu nedeni ile ciddi darbe almıştır. Avrupa basını tarafından Türkiye’nin uzaktan yakından kıyaslanmaması gereken Kuzey Afrika ve Ortadoğu Arap ülkeleri ile ayni kefede gösterilmesi, yıllardır imaj için harcanan milyarlarca dolar ve Euro’nun tek bir hamlede sokağa atılmış olması anlamına gelmektedir. 

Sonuç olarak basit bir demokratik tepki gösterisi ile başlayan ancak halkı koruması ve kollaması gereken polisin gereksiz ve aşırı güç kullanımı ile kitleleri sokağa döken bu hareketin, yurt dışındaki basının da etkisi ile ülkemize tatile gelecek olan yabancıların kafasındaki şüpheleri haksız çıkarmak için en kısa surede önce sayın Başbakan ardından tüm siyasilerimizden sağduyulu mesajların verilmesi çok önemlidir. Olayların daha fazla büyümemesi, yeni olum ve yaralanmaların olmaması tüm illerde sokaklara dökülen insanları kucaklayıcı mesajlar verilmeli ve hatadan dönülmelidir.  

Turizm sektörünün bu olayların sonucunda karsılaşması olası risk ve tehlikelerin ise sektör temsilcileri tarafından bir an önce sayın bakana anlatılması gerekmektedir.

Yarınlarda daha özgür, daha müreffeh, daha demokratik ve laik, daha güçlü ve birlik beraberlik içinde bir Türkiye dileğimle…
 

Bu Makale 04.06.2013 - 12:21:52 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • kessier 05.06.2013 - 01:24

    Sayın Mehmet Bey, Son bir haftadır mevcut basınımızın olayları bilerek ekrana yansıtmadığı ile ilgili yüzlerce yazı yazıldı, kanalların önüne gidip yüzlerce insan protesto etti. Siz bu arada öz be öz basınımızda 65 yaşında 2 evlilik yapmış Mehmet Amcanın üçüncü eş arayışını mı seyrediyordunuz da gerçekte olanları takip edemediniz acaba ??

  • Melik Yetim 05.06.2013 - 12:33

    Mehmet Bey gunumuz teknolojisinde ülkemizde gelişen ve gerçekleşen olayları gayet kolay, kısıtlı da olsa su anda ulusal haber kanalları da sansurden vaz geçmiş ve oayları vermeye başlamıştır. Biz ülemizde üç maymunu oynayabiliriz ama emin olun dünya anaları böyle yapmaz ve ulusal medya doğru bilgiyi paylaşmdığı müddetçe her türlü kötü niyetli haber yayılabilir. Bundan da şu sonuç çıkar medya üzerine sansür ve askı eninde sonunda umulmadık dertler açabilir. Özgür ve tarafsız medya her zaman herkese lazımdır.

  • Mehmet Mülayim 04.06.2013 - 01:13

    Sayın Yetim, Gezi Parkı olayı diye bir olay mı var? Dün Ulusal kanallarda, haberlerde ufak, defek münferit olaylardan bahsedildi. Bunun dışında Türkiye sütliman... Dış mihraklar ise (BBC, CNN gibi) Türkiye hakkında büyük gösteriler oluyormuş gibi haberler yapıyorlar. Hangisine inanalım? Öz be öz keni basınımıza mı, yoksa dış mihrakların haberlerine mi? Bu konuda bizi aydınlatırsanız çok seviniriz. Dileklerinize yürekten katılıyorum. Saygılarımla,

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.