Melik Yetim-Sherwood Breezes Resort Mali İşler Direktörü

Bir verelim ki, üç alalım!

Değerli Turizm Güncel okurları, İçerisinde bulunduğumuz günlerde 2015 yılı Türkiye turizmindeki beklentiler yavaş yavaş şekillenmektedir. Gelen haberler pek de iç açıcı olmamasına rağmen turizmcilerimizin beklentilerinin olumlu yönde olduğu izlenimlerimi korumakla beraber gerçek resmin çok daha farklı olduğunu görebilmekteyim.

Genel manada bakıldığında Rusya pazarındaki tedirginlik devam etmekte… Son yıllarda EB alışkanlığı  kazanmış olan Rus pazarında beklentiler, son dakika satışlarına kalmış gözükmekte… Rublenin dolar karşısındaki aşırı değer kaybı bu pazarda sıkıntılar beklememize yol açmaktadır.

Türkiye için diğer önemli pazarlardan olan Almanya ve İngiltere de hareketlilikler gözlemlenmekle beraber buradan gelen artışların Rus pazarındaki düşüşü ne kadar karşılayabileceği soru işaretleri doğurmaktadır.

Yine diğer önemli pazarlardan Hollanda ve Belçika’da ise geçen senenin aynı dönemine nazaran çok ciddi düşüşler gözlemlenmekte. Hollanda pazarında % 12 düşüş ciddi bir sıkıntı oluşturmakta. Genel olarak Hollanda pazarında % 1 düşüş olması ve Akdeniz çanağında Türkiye’nin dışındaki tüm ülkelerdeki artış durumun vehametini ortaya koymaktadır.
Bu durumun nedeni son zamanlarda Avrupa ve Hollanda basınında Türkiye aleyhine çıkan olumsuz haberler ve fiyat fayda avantajının diğer ülkelerden yana olmasıdır.
Bu resim karşısında Türkiye turizminin tüm oyuncularının en kısa zamanda önlem almak üzere kafa kafaya vermesi gerekmektedir. Şimdi bir vererek durumu lehimize çevirmezsek son dakikada 3 vererek durumu kurtarmaya çalışacağız.

Değerli okuyucular,


İş yoğunluğundan dolayı çok sık olmamakla birlikte zaman zaman az ve öz olarak sizlerle Turizm Güncel’de düşüncelerimi ve beklentilerimi paylaşmaya çalışıyorum. Öncelikle bu imkanı sağladığı için sayın Eda Özsoy ‘a teşekkürlerimi borç bilirim.

Bundan sonraki süreçte Corendon Şirketler Grubu’ndan Nisan sonu itibari ile ayrılma kararı almış bulunmaktaym. Bu karar, herkes için çok zor olmakla beraber tarafımdan gelen talep üzerine değerli patronlarım Atilay Uslu ve Yildiray Karaer ile karşılıklı anlaşarak aldık.

Bu kararı almamdaki en önemli etken son yıllarda büyüyen şirket yapısı nedeni ile artan iş temposunda Hollanda’da daha fazla yerleşik olmam gerekliliği ve benim kariyerime Turkiye ‘de ve Antalya’da devam etmek istememdir. 2009 Mayıs ayında başlayan Corendon’daki kariyerim boyunca olumlu işlere imza attığımı düşünüyorum. Bu satırlarda kendimi övmek gibi bir niyetim yok kaldı ki takdir işverenlerimizindir. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz dusturu ile durumu özetlemek en doğrusudur.

Tüm bu zaman içerisinde bana olan güvenleri, işime duydukları saygı ve sağladıkları imkanlar nedeni ile patronlarıma şükranlarımı borç bilirim. Yine bu süreçte desteklerini hiç esirgemeyen burada isimlerini tek tek sayamayacagım iş arkadaşlarıma ve iş partnerlerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Bundan sonraki senelerde henüz hiçbir firma ile anlaşmamış olmakla birlikte teklifleri değerlendirerek Antalya’da turizm sektörü içerisinde kalarak iş hayatıma ve kariyerime devam etmek arzusundayım.

Sağlıcakla kalın, tüm camiamıza 2015 yılında bol ve hayırlı kazançlar dilerim.



Bu Makale 05.06.2015 - 17:31:30 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.