Birgül Akgül

Bağlıkaya seçimi nasıl kazandı?

Sosyal medyanın doğru kullanılması, etkin tasarımların hazırlanması bir adaya seçim kazandırır mı?

TÜRSAB’ta 18 yıllık dönemin sona ermesi ve yeni seçilen başkanın seçim sürecinde teknolojiyi nasıl kullandığını ele almak istiyorum.

Firuz Bağlıkaya gerek sektör medyasında,  gerekse sosyal medyada ve farklı sitelerde bannerlar yayınlayarak mesajını hedef kitlesine ulaştırmayı başardı.

Tanıtım için ayırdığı bütçe, kurduğu ekip, teknolojiyi kullanabilen dinamik bir yönetim anlayışına sahip oldukları mesajının delegelerin bilinç altına  başarılı bir şekilde ulaşmasını sağladı.

Evet, tek başına teknoloji sizi başkan yapmaz, aday olduğunuz görevin ihtiyaçlarını belirleyip bir iletişim stratejisi geliştirmeniz ve bu yönde çalışmalar yürütmeniz gerekmektedir. Firuz Bağlıkaya ve ekibi iyi örgütlenerek ve neredeyse 24 saat online olarak bunu başardılar ve seçmenleri ile iletişimi hiç koparmadılar.

Hazırladıkları bannerlar ile mesajlarını net ve açık şekilde ilettiler, ifadeleri ile güçlü mesajlar verdiler. Seçmenlerine tüm kanallardan ulaştılar ve kendilerini gösterdiler. 

Başarılı tasarımlar hazırlayan ve sosyal medyayı iyi şekilde yöneten ekibi tebrik ederim.

Bir kez daha gördük ki dijitalin doğru kullanılması elinizi güçlendiriyor ve sesinizi duyurmanıza büyük katkı sağlıyor. Bir araştırmada Facebook hesap sayısının, diş fırçası kullanımından çok olduğu belirtiliyor ve bu da bize, ülkemizde sosyal medya kullanımının ne denli yoğun olduğunu gösteriyor.

Sayın Bağlıkaya ve ekibine başarılar diler, yeni oluşumun TÜRSAB için hayırlı olmasını dilerim.


Bu Makale 27.03.2018 - 12:07:24 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
Yazarın diğer yazıları
Tüm Yazıları
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.