Züppelik, fakirleri aşağılama... İngiliz hava yolu şirketine tepki yağdı

Züppelik, fakirleri aşağılama... İngiliz hava yolu şirketine tepki yağdı
İngiliz hava yolu şirketi British Airways, uçağa binişteki yeni uygulaması nedeniyle sosyal medyada büyük tepkiyle karşılaştı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

British Airways'in, en ucuz bileti alan yolcuları uçağa en son bindirme uyglamasına sosyal medyadan tepki yağdı.

British Airways, yeni yolcu alım uygulamasının uçağa binişi hızlandırma amacını taşıdığını söylese de, insanların tepkisine mani olamadı.

''DALKAVUKLUK...''

BA'nın yeni boarding politikasının fakir insanları küçük düşürdüğünü belirten yolcular, hava yolu şirketini dalkavuklukla suçladılar.



YOLCULAR 5 GRUBA AYRILACAK

BA'nın yeni boarding uygulamasına göre yolcular, bilete ödedikleri ücret ve uçuş sıklığına göre 5 gruba ayrılacak. Uçağa ilk olarak first class ve BA Executive Club üyesi yolcular alınacak. Uçağa ikinci olarak 'gümüş' üyeler, üçüncü olarak 'bronz' üyeler, dördüncü olarak ekoonmi sınıfı yolcular ve son olarak da 'sadece kabin bagajı' bileti alan ve bilete en az parayı ödeyen yolcular alınacak.

BEŞİNCİ GRUPTAKİLER DİĞER TÜM YOLCULAR BİNENE KADAR BEKLETİLECEK

BA'nın uygulamasına göre, birinci gruptaki yolcular ilk olarak uçağa alınırken, beşinci grupta yer alan yolcular, diğer tüm yolcular binene kadar bekletilecek. Sadece engelliler ve çocuklu yolcular hangi klasmanda olursa olsun uçağa ilk alınanlar olacak.

BA: PEK ÇOK HAVA YOLU KULLANIYOR

BA sözcüsü yolcuları gruplandırarak uçağa binmeyi kolaylaştırmayı, bölylelikle müşteri deneyimini geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyerek uygulamayı savundu. Sözcü, ''Bu metod American Airlines'tan Iberia'ya ve Katar'a kadar pek çok hava yolu şirketi tarafından kullanılıyor.'' dedi.

''FAKİRLER AŞAĞILANIYOR''

Sosyal medyada bazı kişiler, ''En sadık ve en çok kaznadıran yolcularını ödüllendirmek BA'nın hakkı'' derken, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı uçağa alımın bilete ödenen paraya göre değil, oluşan sıraya göre yapılması gerektiğini, bu uygulamanın fakir insanları aşağıladığı görüşünde.

'ZÜPPELİK' DİYEN DE VAR

Bir sosyal medya kullanıcısı ise, ''Yeni uygulamanız züppelik kokuyor ve insanları küçük düşürmekten başka bir işe yaramıyor. Sırada ne var?'' yazarak tepkisini dile getirdi.


Bu Haber 21.11.2017 - 15:57:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ORHAN YAĞIZ 21.11.2017 - 04:57

    ALIN SİZE MEDENIYET VE AVRUPALI OZENTINIZ INGILIZLERIN HAYRAN KALDIĞINIZ MEDENIYETLERI .....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.