Ziya Yılmaz: Otelcilik sektöründe atılım yapmayı düşündüğümüz bir dönemde...

Ziya Yılmaz: Otelcilik sektöründe atılım yapmayı düşündüğümüz bir dönemde...
Ortadoğu merkezli otel zinciri Rotana ile İstanbul Maltepe'de iki otel birden açmaya hazırlanan Dap Yapı, iki yeni apartman-otel için de imza attı. Şirketin Yönetim Kurulu başkanı Ziya Yılmaz, otelcilikte atılım yapmayı planladıkları bir dönemde Rotana gibi bir grupla sektöre girmekten keyif aldıklarını ifade etti.


Otel zinciri Rotana Haziran ayında İstanbul’da iki yeni otel açmaya hazırlanıyor. “Burgu Arjaan by Rotana” ve  “Tango Arjaan by Rotana” Haziran 2015’te kapılarını açıyor. Otellerin açılışı ile birlikte 318 odayı portföyüne ekleyen Rotana markasına ait toplam oda sayısını 13 bin 359’a yükseltmiş olacak.



“Burgu Arjaan by Rotana”, burgu şeklinde iki kuleden oluşuyor ve iki kulede toplam 162 oda bulunuyor. “Tango Arjaan by Rotana” ise toplam 156 odalı bir otel. Her iki otelin kesiştiği noktada lobi, café, restoran, Fitness & Wellness Club, açık ve kapalı havuz ve toplantı salonları bulunuyor.  

Dap-Yapı ile kurulan iş birlikteliği dahilinde, Rotana yatırımcı firma ile yeni bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile “Dalga Residences by Rotana” ve “Vazo Residences by Rotana” otel apartmanlarını işletecek olan Rotana, Türkiye’deki portföyünü 6 otele çıkaracak. İstanbul’un Maltepe bölgesi sahil şeridine yakın konumda bulunan otel apartmanlarında toplam 272 oda bulunuyor.

“Türkiye pazarına girmiş olmak Rotana için büyük önem taşıyor. Ortadoğu’nun en güçlü otel zinciri olarak sürdürmekte olduğumuz konumumuzu Türkiye’ye taşımak ve bu pazarda da nüfuz sahibi olmak istiyoruz." diye açıklama yapan Rotana’nın CEO’su Omer Kaddouri, yeni açılacak otellerde misafirlerine markanın Ortadoğu’da sunduğu konfor ve kaliteli servis anlayışını hem iş hem tatil amaçlı ziyaretleri için eşsiz bir ortamda sunacaklarını belirtti.

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise Rotana’nın Ortadoğu pazarının lider otel zinciri olduğunu belirtti. "Rotana’nın otelcilik sektöründe yıllara dayalı deneyimi ve ispatlanmış başarısı ile Türk pazarına doğru bir zamanda giriyor olması, İstanbul otelcilik sektöründeki dinamikleri değiştirecektir. Rotana gibi başarılı ve ünlü bir otel zinciri ile iş birliği yapmaktan memnunuz" diye belirten Ziya Yılmaz, otelcilik sektöründe atılım yapmayı düşündükleri dönemde Rotana gibi güçlü bir iş ortağı ile sektöre adım atmış olmaktan keyif aldıklarını söyledi.

“Burgu Arjaan by Rotana” ve “Tango Arjaan by Rotana” İstanbul’un Maltepe bölgesinde, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın konumda bulunuyor. Uzun ve kısa dönem konaklamalar için uygun özellikte odaları bulunan oteller, metroya yürüme mesafesinde ve Bağdat Caddesi’ne 10 dakikaklık mesafede.


Bu Haber 19.05.2015 - 10:15:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.