Zeynep Silahtaroğlu: Turizmde konsept değiştirme zamanı

Zeynep Silahtaroğlu: Turizmde konsept değiştirme zamanı
Zeynep Silahtaroğlu Baykal, daha az çocuk sahibi olan Avrupalılar'ın tatil alışkanlığının değiştiğini söyledi. Baykal'a göre aile ve 'her şey dahil'e odaklanan sistemin değişmesi gerekiyor


Lykia World Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal, Avrupa'da yapılan bir araştırmaya göre Almanlar'ın daha az çocuk sahibi olduğuna söyledi. Baykal, "Türkiye'deki otel konseptleri eskiyor. Bizim de hem kriz hem de sosyal etkilerle değişen Avrupa'nın turizm ihtiyaçlarını karşılayacak yeni trendlere yönelmemiz lazım" diye konuştu. Baykal, Türkiye'ye gelen turistin yüzde 60'ını Avrupalılar'ın oluşturduğuna değinerek, "Bu bazı otellerin 'her şey dahil'den çıkması ya da aile konsepti yerine daha farklı konseptlere yönelmesi şeklinde olabilir" dedi.

Baykal, Türk turizminin turist sayısında 30 milyon olan psikolojik sınırı geçtiğini hatırlatarak bundan sonra sayıdan çok turizm gelirini artırmaya yönelik hedefler üzerinde çalışılması gerektiğini söyledi. Baykal, son iki yılda Türkiye'nin kur avantajını kullanarak, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerin kriz nedeniyle turist kaybına uğramasıyla rahat bir nefes aldığını ifade etti. Ancak bu ülkelerin turizmde yeniden toparlanabileceğine dikkat çekerek, "Yeniden atağa geçmek gerekiyor" dedi. Euro ve rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle hem Almanya hem de Rusya'dan gelen turist sayısının azaldığı bilgisini veren Baykal, "Yatak kapasitesindeki artışa da dur demenin zamanı geldi. Bu durum Antalya gibi hareketli bölgelerde risk oluşturmaya başladı" diye konuştu.

Baykal, zengin turist hedeflediklerini bu nedenle de Antalya'da dört yıl önce Lykia Links Golf tesisini açtıklarını hatırlattı. Buranın Akdeniz Çanağı'nda 3 bin 500 otel arasında 'ilk 100 golf tesisi' arasına girdiğini söyleyen Baykal, "Bu bizi çok şaşırttı. Çünkü bu listedeki oteller çok eski ve köklü oteller. İlk defa bizim gibi genç bir tesis bu listeye girdi" diye konuştu. Burayı bu yıldan itibaren Fransız Club Med'in işletmesine vereceklerini anlatan Baykal, "Antalya'da 16 golf tesisi var. Bölgede yapımı planlanan golf projelerini hemen aktive etmek lazım. Çünkü turizm artık bu tarafa doğru kayıyor" dedi.

HİNDİSTAN'DAN ZENGİN GOLF TURİSTİ

Çin ve Hindistan'ın turizmde büyük potansiyel oluşturduğuna da değinen Baykal, şunları söyledi: "Türkiye diziler nedeniyle Hindistan'da da çok popüler. Özellikle üst gelir grubu aynı yerlere tatile gitmekten sıkıldığı içi şimdi Türkiye'yi keşfediyor. Zengin Hintliler golf oynamayı da sevdikleri için bu pazara yönelmiş durumdayız. Acenteler aracılığıyla Hindistan'dan golf turisti getiriyoruz."

YABANCIYA VİLLA SATACAK

Baykal, yüksek gelir grubunu hedefleyen Antalya'daki golf tesisinin yanına 100 villa ve bin 200 yatak kapasitesi daha ekleyeceklerini açıkladı. Baykal, "2014 itibarıyla bu yatırıma başlamayı planlıyoruz. Lüks villalar yaparak yabancılara satacağız. Burayı kendi içinde oteli, villaları, golf tesisi olan küçük bir turizm merkezi gibi planlıyoruz" diye konuştu.(SABAH)


Bu Haber 28.07.2012 - 09:07:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.