Zam döneminde, çalışanı motive eden 3 kritik kural

Zam döneminde,  çalışanı motive eden 3 kritik kural
Yöneticilerin ve çalışanların, zam dönemlerindeki beklentilerine değinen AL Danışmanlık Genel Müdürü, Marka Yönetimi ve İnsan Kaynakları Danışmanı Ayşen Laçinel, bu süreçteki en büyük olumsuzluğun herkese ‘aynı oranda zam’ yapılması olduğuna dikkat çekti.


Ayşen Laçinel, “Zam konusunda en kritik kural, herkese eşit oranda zam yapılmamalıdır. İşletmede, bir performans sistemi kurulmalıdır ve gösterdiği performansa göre de, çalışanlara zam artış oranı verilmelidir. Nitekim, başarıyla çalışan bir kişi ile, çalışmayan bir kişiye aynı oranda zam yapılması, başarılı çalışanların performansını düşürecektir” dedi.

HIZLI BALIKLARA, KOVA SUYU AZ GELİR

Kurumsal firmalarda performans sisteminin olduğunu anlatan Ayşen Laçinel, ancak KOBİ’lerde halen performans sistemi olmadığını da kaydederek, “Bir işletmenin en değerli kaynaklarından birisi, insan kaynağıdır. KOBİ’ler, insan kaynağına halen gerekli değeri vermeyip, etkin şekilde kullanamadıkları için de, bir türlü KOBİ olmaktan çıkamıyorlar. KOBİ’lerde, bir kova mantığı var. Hızlı balıklara da, kova suyu az geliyor. Başarılı ve hızlı çalışanlar, yeteri kadar değer göremediklerini düşünerek, ayrılıyor” diye konuştu.

ZAM DÖNEMİNDE 3 KRİTİK KURAL 

-Herkese, eşit oranda zam yapma.
-İşletmede, bir insan kaynakları performans sistemi kur ve her bir başarının puanı olsun. Çalışanlar, iş hedefleri doğrultusunda takip edilip, değerlendirilsin.
-İş hedefleri, sosyal ortam uyumu ve kişisel gelişim hedeflerini içeren performans hedeflerinin yanı sıra, kişi satış departmanında ise satış hedeflerini gerçekleştirme oranını dikkate al.




Bu Haber 25.05.2015 - 11:36:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.