Yusuf Hacısüleyman: Bu yıla özel ek tanıtım bütçesi oluşturulmalı

Yusuf Hacısüleyman: Bu yıla özel ek tanıtım bütçesi oluşturulmalı
AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ITB Berlin Fuarı’nda sezona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Eda Özsoy – Turizm Güncel - Berlin
 
Almanya’da yapılan son eğilim araştırmasında Türkiye’ye olan potansiyelin artı yüzde 2 oranında arttığını kaydeden Yusuf Hacısüleyman, “Bu artı yüzde 2’nin kendiliğinden gelişen bir artı olmadığını söylemek lazım. Çünkü birçok işletme, ya sürelerini uzattılar ya da erken rezervasyon indirim oranlarında bazı düzenlemeler yaptılar.” Dedi.
 
ALMAN PAZARININ YENİ SORUNU….
 
Yapılan araştırmalarda önümüzdeki üç yılda Türkiye’ye yönelik eğilimin şu anda bakıldığında çok pozitif olmadığını gördüklerini belirten Hacısüleyman, konuşmasını şöyle sürdürdü;
 
“Bunun nedeni, yaş gruplarıyla ilgili Almanya’daki profilin değişimdir.
Genç yaş grupları Türkiye’yi tercih etmiyor. Daha farklı turizm türlerine doğru yöneliyorlar. Tek başlarına seyahati seviyorlar.  Ama bizim gibi her şey dahil olan bazı destinasyonları gençler daha az tercih ediyor. Türkiye için Alman pazarında her profile hitap edememe gibi bir sorun önümüzdeki yıllarda görülecek. Bunun üzerinde ciddi olarak çalışmak gerekecek. Özellikle Ege kıyılarında Almanlar’a yönelik tesisler yapılabilir.
 
RUS PAZARINDA LAST MİNUTE’LER OLACAK
 
Bu yıl Alman pazarında last minute’ler artmayacak. Erken rezervazyondaki yüksek indirimler, bunları artırmayacak. Bunun tam tersini Rusya için söyleyebiliriz. Burada da erken rezervasyon olmayacak, last minute olacak.”
 
Türkiye’yi bu sene çok da iyi bir sezon beklemiyor. Zor bir yıl olacak.  Şu anda seyahat kararlarının oluşturulduğu bölgelerde güçlü bir tanıtım yapılması gerekiyor.
 
RUS PAZARINDA DUYGUSAL TANITIM MOTİFLERİ KULLANILMALI
 
Seyahat kararını etkileyecek motifler kullanılması gerekiyor. Şu andaki motiflerin yeterli olmadığını düşünüyorum. Özellikle Rus pazarında duygusal ve dostluk motiflerinin kullanılması gerekiyor. Tanıtım bütçesinin normal bir yılmış gibi değerlendirilmemesi gerekiyor. Bu yıla özel bir ek tanıtım bütçesi yapılmalı.
 
BÜTÜN SEZONA YAYILMALI
 
Hükümetin desteklerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu destekler, 5 havalimanı için geçerli olacak. Alanya, Antalya, Bodrum, İzmir ve Dalaman. Sadece charterlar’a verilecek bir destek olacak. Ancak nisan mayıs için öngörülen bir desteğin, bu ülkeler için bütün sezonda yapılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Tur operatörlerine düşük faizli kredi konusu da gündemde.. Bunu da memnuniyetle karşılıyoruz.
 
AZERBAYCAN VE KAZAKİSTAN’DAN DA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
 
Bu önlemler ile kayıplarımızı telafi edeceğimizi düşünmüyoruz. Ancak etkisini azaltabileceğimizi düşünüyoruz. Bütün önlemlerden sonra bile yüzde 30 dolayında Rus pazarında bir düşüş bekliyoruz.
Azerbaycan ve Kazakistan’daki turist sayımızda da ekonomik nedenlerden dolayı bir düşüş olabileceği göz önünde bulundurulmalı.  
 


Bu Haber 04.03.2015 - 17:18:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.