Yunanistan'ın yeni başbakanı her şey dahil sistemine savaş açıyor

Yunanistan'ın yeni başbakanı her şey dahil sistemine savaş açıyor
Yunanistan'da yapılan seçimleri kazanan radikal sol koalisyon Syriza'nın lideri Alexis Tsipras'ın, ülkedeki her şey dahil otellere savaş açtığı belirtiliyor. Ülkede her şey dahil tesislerin vergi oranlarının yükseltilmesi gündemde.


TurizmGüncel

Her şey dahil sisteminin lokal ekonomiye katkı sunmadığını belirten Alexis Tsipras, büyük resort zincirleriyle yaplan kontratların gözden geçirileceğini açıkladı. Tsipras'ın, söz konusu plan konusunda büyük tur operatörlerini de bilgilendirdiği düşünülüyor.

TSİPRAS: TURİZM YOĞUN BİR SÖMÜRÜ AYGITINA DÖNÜŞTÜ

Kemer sıkma politikalarına karşı radikal bir söylemle iktidara gelen Syriza'nın lideri Alexis Tsipras, her şey dahil tesislerin turisti otele bağlı kıldığına ve yerel ekonomiye katkı sunmasının önüne geçtiğine inanıyor. Daily Mail'de yer alan habere göre Alexis Tsipras, ülke topraklarının mega resort otel yapımı için satılmasını yasaklamayı ve turizm sektörüne getirilen vergi indirimlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Tsipras, "Yoğun bir sömürü aygıtına dönüşmüş olan turizmi, bu modelle devam ettiremeyiz" diyor.

DESTİNASYONLAR VE LOKAL İŞLETMELER DESTEKLENECEK

Syriza'nın her şey dahil resortleri yasaklamayı düşünmediği, buna karşın, lokal restoranların, barların ve destinasyonların destekleneceği bir modeli hayata geçirmek istediği belirtiliyor. Syriza'nın turizm politikasının oluşmasında büyük katkısı olan Milletvekili Michalis Kritsotakis, her şey dahil sisteminin turizmde en iyi yol olduğuna katılmadıklarını ifade ediyor.

VERGİ ARTIŞI TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLER

Tur operatörlerinin Yunanistan'da bulunan her şey dahil tesislerle uzun süreli kontratlarının olduğu belietilen haberde, vergilerdeki artışın ülke turizmini olumsuz etkileyeceği değerlendirmesi yapılsa da, gazeteye konuşan bir Thomas Cook yetkilisi, hükümetin yapacağı değişikliğin şirketin operasyonlarını etkilemeyeceğini açıkladı. Yunan turizmciler ise, vergilerde yapılacak değişikliğin, maliyetleri ve dolayısıyla fiyatları yükselteceğini düşünüyor.

ABTA: TURİSTLER AKDENİZ'İN DİĞER DESTİNASYONLARINA KAYABİLİR

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) ise, Yunanistan'da vergilerin artması durumunda tatilcilerin Akdeniz'de başka destinasyonlara kayabileceği uyarısını yapıyor. Yunanistan Turizm Konfederasyonu Başkanı Andreas Andreadis, Syriza'nın konaklama sektöründe vergi artışı planları için "intihar" diyor.


Bu Haber 28.01.2015 - 15:11:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Metin Canlı 30.01.2015 - 10:01

    Türk mantığı dediğim şu: Kamu nedir, kamuculuk nedir? Çevre nasıl korunur? Çalışanların hakları nasıl verilir? Mahmet beyin fevri işleri beni bağlamıyor. Sektör ölüyor. Çalışma süresi 16 saate çıkmış. ücretler yerlerde. Millet hala şu kadar turist gelir hesabında. Bu hesap yanlış ve Bağdattan bile dönmez.

  • Murat Yıldırım 29.01.2015 - 08:34

    Metin Canlı Efeni, Sayın Mehmet Biçer turizm sektörünün vizyoner ismidir, uyguladığı sıradışı yönetim ve pazarlama sistemi ile ekol olmuş değerli bir liderdir. Pure Life Village projesinin yaratıcısdır. Bu proje turizm i ne kadar tabana ve kırsala yayılmasına öncülük eden müthiş bir insandır. Sen ne yaptında Sayın Biçer i insafsızca eleştiriyorsun Metin Canlı efeni?

  • metin canlı 29.01.2015 - 08:57

    Bize yararmış. Klasik Türk mantığı. Sormuyorlar bu turizm ne kadar böyle devam eder diye. Tur operatörü ile anlaşıp odaları doldurmak marifet değil. Marifet turizmi tabana yaymak. Kısa vadeli bakarsanız olaya, evet birkaç yıl yarar. Ya sonrası?

  • Mehmet Biçer 28.01.2015 - 10:28

    Yunanistanın sosyal demoktratları turizmde fantazi peşinde.. Bu iş bize yarar, devam Sayın Bakan..

  • DMXBKP 28.01.2015 - 08:17

    Bravoooooo yanlış yoldan dönüliyor ya bizim Türkiyede nezaman olacak bu işler

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.