Yunanistan turizmde altın yılını yaşıyor, 1.5 milyon Türk turist hedefliyor

Yunanistan turizmde altın yılını yaşıyor, 1.5 milyon Türk turist hedefliyor
Bu yıl ziyaretçi sayısını 30 milyona, turizm gelirini ise 15 milyar euroya çıkarmayı hedefleyen Yunanistan'ın, 1.5 milyon Türk ziyaretçi ağırlamayı hedeflediği belirtiliyor.



Hürriyet gazetesinin Atina muhabiri Yorgo Kırbaki, Yunanistan turizmini ve bu ülkeye giden Türkleri kaleme aldı. ''Yunanistan plajlarında, 'Evladım fazla açılma, yakınlarda yüz. Zaten yabancı memleketteyiz' diye bağıran kaç ananın, kaç babanın sesini duydum saymadım.'' diyen Kırbaki, Yunanistan'a dönük turist talebindeki artışta, Türkiye'de geçen yıl yaşanan terör saldırıları ile Türkiye-AB ülkeleri arasında yaşanan siyasi gerilimin de etkili olduğunu ifade ediyor.

''15 MİLYAR EURO TURİZM GELİRİNDE TÜRK TURİSTİN HATIRI SAYILIR BİR KATKISI OLACAK''

''Beklenen turizm geliri 15 milyar euro. Bu hedefe ulaşılırsa Türk turistlerin hatırı sayılır katkısı olacak'' Kırbaki, Yunan turizmcilerin bu yıl 1.5 milyon Türk turist beklediğini ifade ediyor ve ekliyor, ''Üstelik Türkler yağlı müşteri'' 

Kırbaki, yazısının devamında Yunanistan'a giden Türk ziyaretçilerle ilgili şu bilgileri paylaşıyor:

''TÜRK TURİST BAHŞİŞİ İHLAM ETMEZ''

''Evinde ne yapıyor bilinmez ama Yunanistan’da son derece bonkör Türk turist. Ucuz odalarda, pansiyonlarda kalmaz. Kaliteli mekânlarda yer, kaliteli eğlenceyi tercih eder. Bahşişi ihmal etmez.

Sakız Adası’nın eski Ticaret Odası Başkanı Andonis Zanikos, “10 Türk turisti, bir charter uçağı dolusu (ortalama 150 yolcu) Kuzey Avrupalıya tercih ederim” diyor. Hediyelik eşyacı Niko ise “Dükkâna giriyor, mantıklı bir indirim istiyor ve alıp gidiyor. Bu kadar basit...”

İşte kategoriler

*Günübirlik Türk sahillerine yakın adalara gidenler.

*Haftasonları Çanakkale’den feribotla Limni ve Semadirek adalarını ziyaret edenler.

*Yine haftasonları karayoluyla Dedeağaç, Kavala ve Selanik’e uğrayanlar.

*4-5 günlük Atina turu yapanlar.

*Mikonos ve Santorini adalarının müdavimleri.

*Sayıları her geçen yıl artan Girit ziyaretçileri.

*Türkiye’de pek ünlü olmayan Yunan adalarını, sözgelimi Siklad bölgesinde Sifnos, Serifos ve Milos’u veya İyon Denizi’nde İtalya’ya bakan Korfu, Kefalonya ve Leftkada’yı ya da ülkenin Mora Yarımadası’nda canım sahillerini keşfedenler.''


Bu Haber 26.08.2017 - 10:57:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turist 30.08.2017 - 06:46

    Param olsa bir dakika Türkiye de tatil yapmam ,Mısır Tunus ve Fas segmentinden1 tık yukarıdayız.Tutturmuşlar 5 yıldız Herşey dahil sistemi para kazanıyoruz sanıyorlar oysa ki turizmin temeline koyulmuş bir bombadır.Hizmet kalitesi 3-5 otel dışında yerlerde geziyor.Premix içecekler , restoranlarda hep aynı salata , YERSEN ! Bugun Kundudan antalya merkeze gitmeye kalk , ya taksiye 30 Euro bayılırsın , ya da LC07 de (30 dk.da bir kalkan belediye otobusu) havasızlıktan bayılırsın...esnafa zaten sözüm yok , 95 te neyse 2017 de de o , çakma t shirtleri 5 euro ya satıp turist kazıklamayı hüner sayıyorlar , restoranda 1 şişe suya 5 tl , çoban salatasına 20 tl hesap çıkartıp kazıklayınca para kazandıklarını sanıyorlar.Hanutçu teröründen bahsetmiyorum bile , Antalya nın göbeğinde adam zorla kolumdan tutup restorana sokmaya çalışıyor.Taksici havalimanına Aspendos bulvarından gideceğine Kundu üzerinden gidiyor...Sonra diyoruz ki TURİST neden gelmiyor. Türkler NEDEN YUNAN ADALARINA gidiyor ...

  • Levent ERDOĞAN 27.08.2017 - 11:49

    Yerliye farklı,turiste farklı fiyat YOK.Plajda şezlong parası YOK.Vale YOK.Aldatmaca YOK.Bizde sezon kısa diye faiş fiyat YOK.Arabasıyla hava atan şımarık tayfa YOK.Ucuz mu ? Bence değil ama yukarıda saydığımız sebeplerden dolayı daha çok giderim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.