Yunanistan rakibimiz değil, ortağımız

Yunanistan rakibimiz değil, ortağımız
Türkiye-Yunanistan YDİK 3. Toplantısı'nda Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyann ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Türkiye ve Yunanistan'ın turizm üzerinden pozitif bir ajandaya sahip olabileceğini belirtti. Çelik; Yunanistan'ın diğer ülkelerin aksine Türkiye'ye rakip değil, ortak olabileceğini ifade etti.

 Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ve Yunanistan'ın turizm konusunda birlikte hareket edebileceğini söyledi. Çelik, bugüne kadar dünyada siyasi konularda Türkiye ve Yunanistan'ın negatif bir görüntü sergilediğini, ancak turizm aracılığıyla bu iki ülkenin pozitif bir ajandaya sahip olabileceğini dile getirdi.

Çelik, Türkiye'de yapımı gerçekleşen Muhteşem Yüzyıl dizisinin Körfez ülkelerinde Türkiye'nin tanınırlığını artırdığını ve bu ülkelerden gelen turist sayısını artırdığını söyledi. Türkiye'nin turizm gelirinden Yunanistan'ın, Yunanistan'ın turizm gelirinden de Türkiye'nin faydalanabileceğini belirten Çelik, Ege, Yunanistan ve Anadolu'nun ortak zenginliğini paylaşmak için Yunanistan'dan strateji önerileri beklediğini sözlerine ekledi.




 
 


Bu Haber 07.12.2014 - 09:18:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.