Yunanistan kış sezonu için 14 havalimanını teşvik kapsamına aldı

Yunanistan kış sezonu için 14 havalimanını teşvik kapsamına aldı
Yazın turist akını nedeniyle özellikle adalarda güçlük yaşayan Yunanistan, turizmi 12 aya yaymak ve sezonu uzatmak için önemli bir adım atıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan'da 14 havalimanı işleten Alman Fraport, 2018-2018 kış sezonunda, 14 uluslararası havalimanında vergileri yüzde 50 düşürüyor. Böylece, kış sezonunda belirlenen 14 havalimanına inen uçaklar, yolcu başına 13.5 euro yerine 7 euro ödeyecek.



Söz konusu vergi indirimi, Yunanistan'ın yeni turizm stratejisi kapsamında devletin vereceği teşviklerle sağlanacak. İndirim uygulanacak havalimanları arasında, Girit, Rodos, İstanköy, Zakintos, Santorini ve Korfu gibi en popüler turizm bölgelerinin havalimanları da yer alıyor.

''HEM SEZONU UZATMAK HEM DE KIŞIN HAREKETLİLİK SAĞLAMAK İSTİYORUZ''

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Fraport Yunanistan, özellikle yaz sezonundaki turist akını nedeniyle adalarda yaşayan yerli halkın zor durumda kaldığına dikkat çekerek, ''Amacımız hem Yunanistan'da sezonu uzatmak hem de kış aylarında bölgelere hareketlilik sağlamak.'' dedi.

FRAPORT 14 HAVALİMANINDA 2.6 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERDİ

Fraport, geçtiğimiz yıl Yunanistan'da işlettiği 14 havalimanında yüzde 10.3 artışla 27.6 milyon yolcuya hizmet verdi. Söz konusu havalimanları, yılın ilk 5 aylık döneminde ise yüzde 11 artışla 6.25 milyon milyon yolcu ağırladı.


Bu Haber 26.06.2018 - 10:48:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.