Yunan bakandan yeni yıl mesajı: Türkiye turizm savaşına geri döndü

Yunan bakandan yeni yıl mesajı: Türkiye turizm savaşına geri döndü
Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kountoura, yeni yılda ülke turizminin nasıl performans sergileyeceğine ilişkin bir mesaj yayınladı. Yunanistan turizmi açısından 2018'in 2017'den daha iyi bir yıl olacağını ifade eden Kountoura, Türkiye faktörüne dikkat çekerek, ''Türkiye'nin turizm savaşına geri dönmesi Yunanistan turizminin boyutlarını da etkileyecektir.'' ifadelerini kullandı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kountoura, amaçlarının ülkeyi 365 gün turizm yapılan dünyanın en büyük tuizm destinasyonları arasına sokmak olduğunu açıkladı.

HEDEF 365 GÜN TURİZM YAPMAK

Yeni yıl mesajı yayınlayan Elena Kountoura, Yunanistan Turizm Bakanlığı'nın sektörle ilgili uzun vadeli hedeflerinden bahsetti. Ülkeyi 365 gün turizm yapılan dünyanın önde gelen destinasyonları arasına sokmayı hedeflediklerini kaydeden Kountoura, Girit ve Santorini örneklerini vererek, ''Bu bağlamdaki çalışmalarımızın sonuçları Girit ve Santorini'de görülebilir. Bakanlığın amacı, az gelişmiş bölgelerin tuizmden daha fazla gelir elde etmesini sağlamak.'' dedi.



ALMANYA'DAN YENİ UÇUŞLAR

Yunanistan turizminin kültür ile bağını kuvvetlendirmek için Yunan Turizm İşletmecileri Derneği (SETE) ile birlikte hareket ettiklerini kaydeden Yunan bakan, ''Girit ve Santorini'de sezonu uzatma çabaları devam ediyor. Girit'e nisan ayında yeni uçuşlarla Almanya'dan 50 bin turist gelecek. Talebi karşılamak için de bölgedeki 8 otel açık kalacak.'' ifadelerini kullanan Kountoura, mesajının devamında şunları kaydetti:

''2018, 2017'DEN DAHA İYİ OLACAK''

2018 yılı için gelen sinyaller de oldukça pozitif. Yunanistan rezervasyonlarında çift haneli artışlar var. Bunun anlamı şu; 2018 Yunanistan turizmi için 2017'den daha iyi bir yıl olacak.

TÜRKİYE TURİZM SAVAŞINA GERİ DÖNÜYOR

Öte taraftan Yunan turizmciler, getirilen ek vergilerin ve artan maliyetlerin Yunan turizminin rekabet gücünü etkilemesinden endişe ediyorlar. Bununla birlikte, Türkiye'nin turizm savaşına yeniden dönmesi söz konusu. Türkiye'nin oynayacağı rol, Yunan turizminin boyutlarını da etkileyecektir.

''ITB'DE NET FOTOĞRAFI GÖRECEĞİZ''

Her durumda Yunanistan turizmi için yeni bir yıl başlamış durumda. 2017, ülke turizminin nasıl bir seyir izleyeceği konusunda önemli ipuçları verdi. 2018 ITB Berlin Fuarı, önümüzdeki yılın nasıl oalcağına dair net bir fotoğraf sunacaktır.

''TURİST SAYISI 30 MİLYON, TURİZM GELİRİ 14.5 MİLYAR EURO OLACAK''

Turizm gelirlerinde, gecelemede ve turist sayısında sürekli yeni rekorlar kırıyoruz. Veriler, bu yılki turizm gelirleinin 14.5 milyar euroya, ziyaretçi sayısının ise tarihte ilk defa 30 milyona ulaşacağını gösteriyor. Turizm şu anda Yunan ekonomisi için kan bağışçısı durumunda.



Bu Haber 02.01.2018 - 15:31:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • misafirdegilim 03.01.2018 - 11:29

    Bizim bıyıklılar yerine siz bizim bakanımız olsaydınız,dünya turizm savaşını kazanırdık

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.