Yüklenici firma iflas etti Çukurova Havalimanı’nda çalışmalar durdu

Yüklenici firma iflas etti Çukurova Havalimanı’nda çalışmalar durdu
Türkiye’nin 2.’inci en büyük havalimanı olması beklenen Çukurova Havalimanı’nı inşa eden Koçoğlu İnşaat iflas erteleme istedi. Mahkeme şirketin yönetimine kayyum atadı. Şükrü Koçoğlu’nun başında bulunduğu Koçoğlu İnşaat'ın mali sıkıntıya, havalimanı projesinin nedeni ile girdiği belirtildi. Bugüne kadar üstlendiği projelerin değeri 4.5 milyar lirayı aşan Koçoğlu’nun, havalimanı işini devretmek için 3-4 şirket ile görüştüğü öğrenildi.


 357 milyon Euro bedelle Çukurova Havalimanı projesini ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile üstlenen Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Tic. A.Ş. girdiği mali sıkıntıyı aşamayınca Ankara 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne iflas erteleme talebi ile başvurdu. Mahkemeye sunulan bilançolarda, şirketin borçlarını ödeyemez  durumda olduğu belirtildi

4 BANKADAN 2'Sİ KREDİSİNİ GERİ ÇEKTİ 

Mahkemeye sunulan başvuru dilekçesi ve hazırlanan iyileştirme raporunda mali sıkıntıya neden girildiği de anlatıldı. Buna göre, geçtiğimiz yıl 3 bakanın katılımı ile temel atma töreni atılan havalimanı projesini üstlenen Koçoğlu, inşaat faaliyetini 1 yıl kadar kendi öz kaynakları ile karşıladığı belirtildi. Yapılan 50 milyon Euro’luk yatırımla 8 milyon metrekarelik proje alanında altyapı çalışmaları yapılırken bir yandan da kredi kuruluşları ile görüşmeler yapıldı. İkisi kamu, toplam 4 bankanın oluşturduğu konsorsiyum ile 236 milyon Euro’luk ön anlaşma imzalandı. Ancak, bir süre sonra, konsorsiyuma üye 2 özel banka projeye kredi sağlamaktan çekildi. Bu durum şirketin mali yapısını sarsmaya başladı.
 
OTEL, HELİKOPTER, GAYRİMENKÜLLER SATILDI
 
Koçoğlu, faaliyetlerini sürdürmek için, sahip olduğu otel, helikopter, gayrimenkul ve bir dizi aracı sattı. Ancak yine de sıkıntının önüne geçilemedi.  Haciz baskısı altına giren şirkete, mahkeme, hazırlanan bilirkişi raporu ve sunulan iyileştirme raporları sonrası tedbir kararı verdi; şirkete kayyum atandı. Kararla birlikte, şirket hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Mahkemenin tedbir kararı verdiği Koçoğlu, havalimanı projesini üstlenen şirketteki yüzde 80 hissesini satmak için yerli-yabancı 3-4 firma ile görüşmeler yaptığı belirtildi.

(Hürriyet Gazetesi)
 


Bu Haber 22.12.2014 - 09:24:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.