Yılda 5-7 milyon ton gıdayı çöpe atan ABD otel ve restoranları için pilot proje

Yılda 5-7 milyon ton gıdayı çöpe atan ABD otel ve restoranları için pilot proje
ABD'de bir yılda çöpe atılan 63 milyon ton gıdanın 5-7 milyon tonunu otel ve restoranlar atıyor. Amerikan Otel ve Konaklama Birliği ile iki vakıf bir araya gelerek 12 otelde gıda atığını azaltma projesi başlattı.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Amerikan Otel ve Konaklama Birliği (AH&LA), Rockefeller Vakfı ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), konaklama tesislerinde ve restoranlarda gıda israfının önüne geçmek ve daha iyi bir gıda yönetimi için bir pilot proje yürütüyor.

Üç kurum tarafından geçtiğimiz mart ayında başlatılan pilot projede sona doğru yaklaşıldı. Otellerde gıda israfını önlemeyi amaçlayan proje ilk etapta, ABD çapında 12 zincir ve bağımsız otelde başlatıldı.

Projenin resmi sonuçları henüz açıklanmasa da, çalışmadan esinlenen pek çok işletme bu konuda yaptığı çalışmaları açıklamaya başladı. İşin güzel tarafı, otel ve restoranlarda giderek bu konuda bir farkındalık da oluşuyor.

DÜNYANIN ÖNDE GELEN ZİNCİR OTELLERİ DE PROJEYE DESTEK VERİYOR

AH&LA'nın koordinatörlüğünde yürütülen pilot projenin içinde Hilton, Hyatt Hotels Corporation, InterContinental Hotel Group, Marriott International ve Entertainment & Resorts gibi ünlü markalara ait oteller de yer alıyor.

AH&LA Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Aldrich, ''İyi bir vatandaşlık örneği sergileyerek bu sektörde sürdürülebilirliğin ne olduğuna ilişkin en iyi pratikleri geliştiriyoruz.'' diyor.

TEMEL ANAHTAR 'ÖLÇÜM'

WWF'nin atık gıda biriminin müdürü Pete Pearson, çöpe giden yiyeceklerin ölçümünü yaparak aslında bir otelde ne kadar gıdaya ihtiyaç olduğunu tespit etmeye odaklandıklarını söylüyor. Büfelerden çöpe giden yemeklerin tabaklardan çöpe gidenlerden daha fazla olduğunun altını çizen, Pearson, ''Satın aldığınız gıdalarla gerçekte sunduğunuz gıdalar arasındaki boşluğu azaltmak istiyoruz. ABD'de yılda çöpe atılan 63 milyon ton gıdanın 5-7 milyon tonunu restoranlar ve oteller atıyor.'' dedi.

ÇALIŞANLARA EĞİTİM VERİLİYOR

Pilot proje kapsamında, satış departmanından garsona kadar, otellerin ve restoranların çalışanlarına ''çöpe atılan gıda miktarı nasıl en az seviyeye indirilir'' eğitimi veriliyor, çözümler üretmek için otellerin şefleri ile ortak çalışmalar yürütülüyor.


Bu Haber 23.06.2017 - 14:37:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.