'Yeni nesil tur operatörü olacağız, 22 milyon dolar yatırım yapacağız'

'Yeni nesil tur operatörü olacağız, 22 milyon dolar yatırım yapacağız'
Tatil paketlerini kişinin özgürce hazırlayabilmesi için özel bir platform kuran tatil.com, 22 milyon $ yatırım yapacak. Genel Müdür Çardaklı, "Yeni nesil tur operatörü olacağız" dedi


Tatil.com, yeni nesil tur operatörlüğünü başlatmak için düğmeye bastı. Kişilerin kendi tatil paketlerini hazırlayabilmesi için özel bir platform kuran şirket, bunun için 22 milyon dolarlık yatırım bütçesi ayırdı. tatil.com Genel Müdürü Levent Çardaklı, yeni projelerini, sektörü ve 2015 hedeflerini Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'e aktardı. Röportajdan satırbaşlarını sizlerle paylaşıyoruz:

2014 yılı tatil.com için nasıl geçti? 2015 hedefleriniz neler?
2014'te yüzde 52 büyüdük. Bu bize cesaret verdi ve 2015 için yüzde 70 büyüme hedefi koyduk.

Yüzde 70 çok yüksek değil mi?
Rusya pazarında beklenen düşüş nedeniyle fiyatlar geçen yılla aynı seyretti. Otelciler iç pazara ciddi bir kontenjan ayırdı ve bu durum yerli turist için avantaja dönüştü. Bu gibi etkenler sonrası hedeflerimizi yüzde 70'e yükselttik.

Tatil.com olarak uzun vadede planlarınız nasıl şekilleniyor?
Türkiye'de yeni nesil bir tur operatörü olmayı hedefliyoruz. İnsanların kendi tur paketlerini özgürce yaratabilmelerini istiyoruz. Bu doğrultuda 2015-2017 ajandamızı oluşturduk. Buna göre ilk etapta yenilenen web sitemizi hayata geçirdik ve yayına aldık. Sitemiz, zaman içinde yapacağımız geliştirmelerle 205 ülkede 330 bin otel/tesis satışı yapacak.

Ne kadarlık bir yatırım yapacaksınız?
Bu projede sadece yazılım ve diğer altyapı sistemleri için 22 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırdık. 3 yıl içinde kısım kısım bu yatırımı yapacağız.

YENİ YASA GEREKLİ


Sektörün Tur Operatörlüğü Yasası beklentisi var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Tur operatörlerine belirli yükümlülükler getirecek olan bu yasayı kesinlikle destekliyoruz çünkü bu aynı zamanda tüketici mağduriyetlerinin de önüne geçecek. Diğer taraftan bu yasa hazırlanırken sektördeki rekabet dinamiklerini zedelemeyecek şekilde nihai haline getirilmesi gerekiyor




Bu Haber 29.01.2015 - 10:19:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Biçer 29.01.2015 - 12:57

    İnsanların keni tur paketlerini özgürce yaratabilmelerini istiyoruz. stratejisi sektörümüze müthiş katmadeğer ve farkındalık yaratır. Tebrikler, başarılar..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.