Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy oldu, işte diğer bakanlar

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy oldu, işte diğer bakanlar
Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sisteminde bakanlar belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğuna Etstur'un sahibi Mehmet Ersoy oturdu.


Türkiye, Erdoğan'ın TBMM'de ettiği yeminle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne resmen geçti. Yeni sistemde yer alacak bakanlıkların koltuğuna kimlerin oturacağı da belli oldu.

Turizm sektörünün merakla beklediği Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğuna Mehmet Ersoyoturdu.



MEHMET ERSOY KİMDİR?

28 ekim 1968 tarihinde İstanbul'da doğan Mehmet Ersoy, Alman Lisesi'nden ve Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden mezun oldu.

1994 yılında Etstur'u kuran Ersoylar, En büyük atılımlarını ise 2004 yılında AtlasJet'i alarak yaptı. Şu anda Atlasglobal, kardeş Murat Ersoy'un yönetiminde bulunuyor.

Voyage Otelleri, Max Royal otelleri ve Ersoy İnşaat, şirketin bünyesinde bulunan iştirakleri arasında yer alıyor. Etstur, Türkiye'nin önde tur operatörlerinden biri olarak faaliyet yürütüyor.

Mehmet Ersoy evli ve iki çocuk babası.

İŞTE DİĞER BAKANLAR

Adalet Bakanı: Abdülhamit Gül
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönm3z
Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Muharrem Kasapoğlu
İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu
Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak
Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk
Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar
Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca
Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank
Tarım ve Orman Bakanı :Bekir Pakdemirli
Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Cahit Turan
Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy



Bu Haber 09.07.2018 - 21:31:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bayram Dökmeci 14.07.2018 - 10:14

    Boşuna "başarılar, hayırlı olsun" falan fistan yazmayın, turizmden anlamıyorsunuz. Mehmet Ersoy yanlış bir seçim. Şimdi nedenini merak ediyorsunuzdur. Peki sizi aydınlatayım, ETS yurt içinde operasyon yapan bir firma. Türk turistlere yurt içi tatil paketleri satıyor. Bu bizi ilgilendirmiyor. ETS aynı zamanda Türk turistler yurt dışı tatil satıyor uçaklı gemili her neyse işte, e buda bizi ilgilendirmiyor. Neden? Çünkü biz buna Outgoing diyoruz. Yani Türk turistler dışarı çıkıyor ve paralarını yabancı ülkelerde harcıyor. Ama bize dış pazarlardan Türkiye"ye gelen turistler gerekiyor, doğru mu? Tabi ki evet. Yurt dışından Türkiye"ye operasyona Incoming diyoruz. Bildiğim kadarıyla ETS"nin Incoming tecrübesi yok. Mehmet Ersoy Incomingci değil ve yurt dışını zan ediyorum benim kadar bilmez.

  • VOLKAN KIRMIZI 11.07.2018 - 09:25

    Vakti zamanında Maxx Royal Kemer"de concierge Müdürü olarak görev yapmıştım.Efendiliğini personele verdiği değeri ve duruşunu bildiğim deneyimli isim Mehmet Ersoy Bakanımızı Tebrikm eder basşarılarının devamını dilerim.Hayırlı uğurlu olsun.Volkan Kırmızı -Kalyon Otel Operasyon Sorumlusu .

  • Selahattin KARADENİZ 10.07.2018 - 11:27

    Kültür ve Turizm Bakanlığına,Turizm Sektörünün önemli Lider temsilcisi olan ; ETS.TUR., Atlas Global ve Voyage Oteller zinciri sahibi Sayın Mehmet ERSOY"un getirilmesi,Türkiye için büyük şans olmuştur.Hem sektörü iyi tanıyan ve hemde konusu ile ilgili bilgi birikimine güvendiğim,Sayın Bakanın başarılı olacağına, yürekten inanıyorum.Selahattin KARADENİZ.

  • Başarılar 10.07.2018 - 10:00

    Olması gereken oldu, Gayet başarılı bir turizmci. Umarız TUrizm = Otelcilik mantığından biraz da olsa uzaklaşarak işini yapar yeni bakan. Antalya"da oteller %100 dolu ancak içerideki otel esnafına dahi katkısı olmayan kalitesiz parasız turistler ile otellerimiz dolmuş durumdadır. Antalya"da sokakdaki esnafa turistin faydası yoktur. ETS tur yurt dışı gezilerinde yaptığı kültür turlarının benzerini İncoming firmaları da türkiye için yapmalıdır... İstanbul İzmir Bodrum Marmaris Fethiye Antalya şeklinde

  • Şükrü Çelik 10.07.2018 - 08:38

    Sektörün lideri, en dinamik ve verimli döneminde sorumluluğun en büyüğüne layık görüldünüz. Liyakata dayalı çalışma sisteminden taviz asla vermezsiniz. Başarılı olcağınızdan adım kadar eminim. Saygılar, Şükrü Çelik

  • ARTUR LESKOV 09.07.2018 - 10:50

    Turizmin en önde gelenlerinden birisinin geçmesi lazımdı cok ısabetli olmuş turizm sektörüne kalite ve gelecek katacağından eminim. başarılar!!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.