Yeni Eurowings start alıyor

Yeni Eurowings start alıyor
Yeni Eurowings dönemi başlıyor. Ekim ayından itibaren gerçekleşecek uçuşlar için bilet satışları başladı.


25 Ekim 2015 tarihinden itibaren yeni Eurowings tarafından düzenlenecek kısa ve uzun menzilli uçuşlar için bilet satışları Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda (ITB) yapılan resmi tanıtımla başlamış bulunuyor. Yeni Eurowings tarafından düzenlenecek kıtalararası uçuşlar 1 Kasım 2015 tarihinde Köln/Bonn havaalanından start alacak. 99,99 Euro’dan başlayan tanıtım fiyatlarıyla sunulacak ilk uzun menzilli uçuşlar Karayipler, Dubai ve Tayland yönünde gerçekleşecek. 
 
 
Yeni Eurowings, düşük maliyetli ve yenilikçi havayolu şirketi olarak Almanya ve Avrupa pazarında önemli bir yere sahip olan Germanwings havayolu şirketinin başarılı marka konseptini devralıyor. Eurowings ile gerek Avrupa gerekse kıtalararası uçuş ağındaki noktadan noktaya uçuş seçeneklerinin artırılması hedefleniyor. Yeni Eurowings markası ve çatısı altında Avrupa ve Almanya içi uçuş ağının genişletilmesinin yanısıra,  uçuş programına yeni kıtalararası varış noktaları ve tatil merkezleri eklenecek. 2015/2016 kış tarifesi çerçevesinde tarifeli olarak sefer gerçekleştirilecek destinasyonlar arasında Tayland‘ da Bangkok ve Phuket (Tayland),  Ortadoğu’da Dubai, Karayipler’de Varadero, Brigdetown ve Punta Cana yer alıyor.    
 
Eurowings tarafından düzenlenecek kıtalararası uçuşlar Airbus A330-200 tipi uzun menzilli uçaklarla gerçekleşecek. Gelecek  kış sezonunda önce iki uçakla hizmete girecek olan filodaki uçak sayısı aşamalı olarak 7‘ ye yükseltilecek. Eurowings’in uzun menzilli uçuşlarında kokpit ve kabin personeli Lufthansa ve Türk Havayolları’nın ortak şirketi olan SunExpress Deutschland tarafından temin edilecek. Yeni Eurowings’in Almanya dışındaki ilk merkezi Viyana olacak. Yine 2015/2016 kış tarifesinden itibaren Viyana’dan başlatılacak Avrupa uçuşları ilk aşamada iki adet Airbus A320 tipi uçakla gerçekleşecek.     
 
Lufthansa Passage Yönetim Kurulu Başkanı ve Deutsche Lufthansa AG Yönetim Kurulu üyesi Karl Ulrich Garnadt  Eurowings markası ile noktadan noktaya uçuş segmentindeki  konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, şu açıklamayı yapıyor: „Yeni bir marka, indirimli bilet fiyatları ve cazip bir uçuş ağı ile Eurowings kıtalararası uçuşlarda da söz sahibi olacak. Müşterilerimiz haklı olarak bizden yüksek bir kalite standardı talep ediyor. Germanwings ile indirimli fiyatlara rağmen yüksek kalite standardına ulaşılabileceğini göstermiş bulunuyoruz. Bu başarıyı gelecekte yeni Eurowings‘ in genişletilmiş uçuş programında da sürdürmeyi hedefliyoruz.“
 
Bilet fiyatları Germanwings tarafından 2013 yılında uygulamaya konulan ve büyük beğeni kazanan „a la carte –uçuş“ tarifesine göre düzenlenmiş bulunuyor. Yolcular tarafından yoğun rağbet gören BEST, SMART ve BASIC paketleri  Eurowings tarafından uygulanmaya devam edecek. Tarifeler farklı hizmetleri ve hizmet paketlerini içeriyor. BEST tarifesi konfor ve farklılık talep eden yolcular için hazırlandı. Bu paket uçağın ön kısmında yer alan özel bölümde daha fazla bacak mesafesi ve dolayısıyla daha fazla konfor sunan koltukları içeriyor. 23 kiloluk iki adet ücretsiz bagaj hakkı, uçakta a la carte yemek ikramı, öncelikli check-in hizmeti, lounge girişi ve –HON Circle milleri dahil olmak üzere -mil kazanma olanağı BEST tarifesi çerçevesinde sunulan avantajlar arasında yer alıyor. Biraz daha elverişli koşullarla sunulan SMART paketi ise bir adet 23 kg’lık ücretsiz bagaj hakkı, iki adet yemek ve içecek ikramı ve yine mil kazanma olanağı sunuyor. BASİC paketi ise çok indirimli fiyatlarla seyahat deneyimi yapabilme olanağını içeriyor. Bu tarifede ek hizmetlerden ücret karşılığı yararlanılıyor. Örneğin Köln/Bonn çıkışlı Dubai uçuşları tek yönlü olarak 99,99 Euro (BASİC), 149,99 Euro (SMART) ve 399,99 Euro‘dan (BEST) başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş bulunuyor. Tüm uçuşlar için   www.germanwings.com üzerinden bilet satışları başlamış bulunuyor.  BEST ve SMART tarifeleri için seyahat acenteleri üzerinden de rezervasyon yapılabiliyor. Ekim ayından itibaren ise biletler www.eurowings.com sitesinden temin edilebilecek. 
 
Yeni Eurowings kıtalararası uçuşlarda üç cazip seçenek sunuyor.  BEST tarifesi için ayrılan bölüm, ZIM firması tarafından özel olarak tasarlanan koltukların yer aldığı ilk üç sırayı kapsıyor. Bu koltuklar aynı zamanda yeni Lufthansa Premium Economy sınıfında da kullanılıyor. Yeni koltuklar 115 santim koltuk aralığı, 20 santime kadar ayarlanabilen koltuk sırtlığı ve 130 derece eğim olanağı sunuyor. Her koltuğun kendine ait geniş yan dirsekliği ve ayarlanabilir ayak destek aparatları bulunuyor. Ekonomi sınıfı biletler için SMART ve  BASİC tarifeleri uygulanıyor. Ek olarak  talep edilecek „more comfort“ seçeneğinde  ise yolculara daha fazla bacak mesafesine sahip koltuklar  ve ayrıca yastık ve örtü sunuluyor. Uzun menzilli uçuşlarda tüm sınıflarda modern bir uçakiçi eğlence programı sunuluyor.. Eğlence programı ön koltuğun arkasındaki ekranlardan, ama aynı zamanda da notebook, tablet veya akıllı telefon gibi elektronik cihazlar üzerinden izlenebiliyor. Tüm uzun menzilli uçuşlarda ayrıca Internet erişimi bulunuyor.
 
Almanya ve Avrupa içi seferlerde şimdiye kadar kullanılmakta olan Eurowings uçakları 2015 yılı başından itibaren aşamalı olarak yeni bir renk tasarımı doğrultusunda boyanmaya başlandı. Kullanımda olan 23 CRJ 900 tipi uçakların yerini aşamalı olarak Airbus A320 tipi uçaklar alacak. Dış görünümü değiştirilen ilk Airbus A320 uçağı ile 1 Şubat 2015 tarihinde Hamburg – Prag seferi gerçekleştirildi. Önümüzdeki haftalarda yeni renk tasarımına sahip diğer uçakların da sefere başlaması planlanıyor. 


Bu Haber 04.03.2015 - 17:16:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.