Yandex açıkladı: İşte eylül ayında Rusya'da en çok aranan destinasyonlar

Yandex açıkladı: İşte eylül ayında Rusya'da en çok aranan destinasyonlar
İnternet arama motoru Yandex, Rusya'da eylül ayında en çok araştırılan destinasyonları açıkladı.


TurizmGüncel

Açıklanan verilere göre, eylül ayında yapılan tatil sorgulamaları bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 38 artış gösterdi. Tatil amaçlı 4,6 milyon aramanın yapıldığı Rusya'daki eylül ayı verileri, ağustostaki aramaların bile yüzde 12,8 üzerinde gerçekleşti.

Eylül ayında sıcak bölge turları için 595 bin arama gerçekleşirken, bu rakam ağustos ayındaki sıcak bölge turları için yapılan aramaların yüzde 32 altında kaldı. Eylül ayında, Tunus, Montenegro ve Bulgaristan ilk 10 listesinden düşerken, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti ve Çin listenin 6, 8 ve 9'uncu sıralarında kendine yer buldu.

Her zaman olduğu gibi Rusya'da eylül ayında da en çok arama yapılan destinasyon yüzde 44 ile Türkiye oldu. Ağustos ayına kıyasla Türkiye'ye dönük tatil aramaları 5 puan düşse de, Türkiye liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.

Eylül ayındaki tatil aramalarında en büyük artışı ise, ağustos ayına kıyasla yüzde 8, geçen yılın eylül ayına kıyasla yüzde 33 artış kaydeden Mısır oldu.

Tayland'a yönelik sorgulamalar ise geçen yılın aynı ayına kıyasla 2 puan artarak yüzde 7,9 oldu.

Eylül ayında tatil sorgusu yapan her 100 Rus'tan 5'i ise Kıbrıs'ı araştırdı. Kıbrıs aramaları, geçtiğimiz ağustos ayıyla kıyaslandığında yüzde 48 düşüş gösterdi.

Aramalarda düşüş gösteren bir diğer destinasyon ise Yunanistan oldu. Tatil araması yapan her 100 turistten 5'inin araştırdığı Yunanistan da, ağustos ayına kıyasla yüzde 63 gerileme meydana geldi.

Eylül ayında, İtalya ve İspanya aramalarında da düşüler yaşandı.


Bu Haber 21.10.2014 - 16:24:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.