Yakup Dinler Japon turistin Türkiye'ye neden gelmediğini anlattı

Yakup Dinler Japon turistin Türkiye'ye neden gelmediğini anlattı
Türkiye'deki kültür turizminin alışıldık simaları Japonlar, yavaş yavaş Türkiye'den vazgeçiyor. Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, en büyük nedenin IŞİD olduğunu ifade ediyor.


2012 yılında 203 bin olan Japon turis sayısı, 2013 yılında 174 bine, 2014 yılında ise 170 bine geriledi. 2015 yılının ilk üç ayında ise yüzde 23 kayıp var. Üç aylık dönemde Türkiye'ye gelen japon turist sayısı sadece 28 bin.

Türkiye gazetesinden Burak Fettahoğlu'nun haberine göre, Türkiye'ye gelen Japon turist sayısındaki azalmada en büyük pay IŞİD'in. Arap Baharı ile azalmaya başlayan Japon turist sayısı, IŞİD'in ortaya çıkması ve  iki Japon'un IŞİD tarafından katledilmesiyle birlikte iyice hızlandırdı. Japonların en çok ziyaret ettiği destinasyonların başında gelen Kapadokya ise, eski günlerini arıyor.

ESNAF ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

Japon turist kaybından en büyük yarayı ise Kapadokya aldı. Japonların Türkiye'de en çok ziyaret ettiği Nevşehir, Ürgüp ve Göreme bölgelerinde Japon turistleri görmek neredeyse imkânsız. Esnaf ise eski günlerini arar hale gelmiş. Çinli turistlerin Japon turistlerin yerini aldığı için ilk bakışta yokluklarının fark edilmediğini belirten KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, IŞİD'in ortaya çıkmasıyla birlikte Japonların bölgeye gelmekten korktuğunu söyledi. Yaşanan olayların ardından Japon televizyonlarının Sivas'tan aşağısını sakıncalı bölge olarak göstermeye başladığını anlatan Dinler, “Japonlar kendilerine dokunmayanlarla ilgilenmez. Ancak terör örgütü IŞİD'in Japon vatandaşları infaz etmesinden ötürü tedirginler. Kapadokya'ya gelmiyorlar. Japon turistler yerine Çinliler daha çok ilgi gösteriyor onlar da Japonlar kadar para bırakmıyor” dedi.  Japon turistleri tekrardan kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Dinler, “Türkiye'nin üzerinden bu kara lekenin kalkması için Japon acenteleri Türkiye'ye davet ettik. Buranın güvenilir ve tatile uygun bir yer olduğunu kendi gözleri ile gördüler. Ayrıca THY ile irtibat halindeyiz. Uçak biletleri oldukça cazip hale geldi” diye konuştu.



Bu Haber 24.05.2015 - 13:07:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.