Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Gıda güvenliği sertifikasını alan ilk oteli oldu

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Gıda güvenliği sertifikasını alan ilk oteli oldu
Wyndham Hotel Grubu’nun Türkiye’deki otelleri arasında uluslararası gıda güvenliği sertifikasını alan ilk oteli; Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel oldu


Kentin en prestijli oteli Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, Wyndham Hotel Grubu’nun Türkiye’deki otelleri arasında uluslararası gıda güvenliği sertifikasını alan ilk oteli oldu. Dünyanın saygın denetim kuruluşlarından EBS Global Certification tarafından almaya hak kazandığı “ISO 22000/HACCP” gıda güvenliği sertifikası ile otelin kalitesi bir kez daha tescillendi.

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel; turizm ve otelcilik sektörünün en önemli problemlerinden olan ve saygınlık kriterleri arasında bulunan gıda güvenliği konusunu, uluslararası alanda sektörün en önemli isimlerinden EBS GLOBAL CERTIFICATION kuruluşuyla yürüttüğü işbirliği ile tescil ettirdi. Zorlu kriterleriyle tanınan denetleme kuruluşu, 4 aylık süreçte personele bir dizi eğitim verdi. Standardizasyon için bir çok uygulama yapılmasının ardından ve çok sık denetimden geçirerek otelin gıda güvenilirliğini sertifika ile taçlandırdı. Sertifika Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de düzenlenen törenle EBS GLOBAL CERTIFICATION yetkililerinden törenle alındı. Törene Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Genel Müdür Vekili Mustafa Alparslan ve EBS Global Certification Grubu yetkilileri katıldı.

EBS GLOBAL CERTIFICATION Genel Müdürü Esra Koçak Çelik, merkezi İngiltere’de bulunan GlobalGROUP’un UKAS, TURKAK, ACREDIA ve SAAS gibi uluslararası akreditasyonlara sahip olup yönetim sistemleri konusunda belgelendirme hizmeti sunduğunu ifade ederek, ‘’Denetim ekibimiz tarafından gerçekleştirilen gıda güvenliği yönetim sistemi denetimleri sonucunda Wyndham Grand Kalamış ISO 22000:2005 belgesi almaya hak kazanan özel kuruluşlarımız arasındadır. Turizm sektöründe bu başarıyı yakalayan öncü kuruluşlardan olan Wyndham Grand Kalamış Otel misafirlerine uluslararası standartlara uygun, kaliteli, güvenilir yiyecek-içecek hizmeti sunmayı etkin bir yönetim sistemi anlayışı ile sistematik olarak kontrol altında tutmaktadır. Gösterdikleri başarıdan dolayı kendilerini kutlar, hedefledikleri sürekli iyileştirme adımlarında beraber yol almayı dileriz’’ diye konuştu.

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Genel Müdür Vekili Mustafa A. Alparslan; “Uluslararası pazarda ve yaşadığımız coğrafyada gıda güvenliği konusuna büyük önem verdiğimizi ve titiz davrandığımızı özellikle belirtmek isterim. Açılışımızdan bu yana misafir memnuniyetini her şeyden üstün tutarak gıda güvenliği konusunda çok hassas bir politika izliyoruz. Bu hassasiyetimizi dünyanın en zorlu şirketlerinden EBS GLOBAL CERTIFICATION firması tarafından tescil ettirdik. Türkiye'de faaliyet gösteren WYNDHAM otelleri arasında ISO 22000/HACCP belgesi alan ilk otel olmaktan ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

Hizmette kalitenin önemini özellikle vurgulayan Alparslan ayrıca; “Biz yılda 250 bin kişiye yiyecek içecek hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti verirken uluslararası standartlara uygun hareket ediyoruz. Gıda güvenliği konusundaki ISO 22000/HACCP belgesini, dünyanın en önemli gıda güvenliği şirketlerinin birisinden aldık ve misafirlerimize bundan sonra dünyanın en güzel hizmetini vermeye devam edeceğiz. Yeni belgemiz işletmemize ve personelimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

"YABANCI MİSAFİR İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR"


Alınan bu belgeyle birlikte dünyanın sayılı otelleri arasına girdiklerini ve gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara kavuştuklarını sözlerine ekleyen Mustafa A. Alparslan, özellikle yabancı misafirlerin bu tarz belgelere büyük önem verdiklerini belirtirken, belgeyi alalı henüz çok kısa bir süre olmasına rağmen şimdiden misafir bazında faydalarını görmeye başladıklarının da altını çizdi.

Bu arada bahsi geçen denetim kapsamında sadece mutfak mecrasının olmadığını belirten Alparslan, “Mutfağımızla birlikte ön büro, teknik servis, insan kaynakları, yiyecek içecek, stewarding ve Spa bölümlerinin gıda güvenliği uygulamaları da ciddi şekilde incelendi. Kullandığımız malzemelerden sunuma kadar dünya standartlarını taşıyan bir otel olduğumuzu tescilledik” şeklinde konuştu.

“GÜVENİLİRLİK HAMMADDEDEN BAŞLIYOR”


Tescil belgesinin farklı önemlerine de işaret eden Otel Genel Müdür Vekili Mustafa A. ALPARSLAN, bu belgeyle birlikte Tarım İl Müdürlüğü tarafından sertifikalandırılmamış hiçbir firmadan ürün almadıklarını ve denetimlerin daha da sıklaştığını söyledi.

Alparslan ayrıca, "Tüm bu çalışma ile misafirlerimizin uluslararası standartlara uygun, kaliteli, güvenilir ve sağlık açısından faydalı ürün ve hizmet almalarını güvence altına alarak, sunmuş olduğumuz gıdaların, hammaddelerin alım sürecinden başlayarak sunum aşamasına kadar kontrol altında

tutulduğunu doğrulamış oluyoruz. Asıl olan, bundan sonraki süreçte kalitemizi artırarak daha üst basamaklara çıkarak çıtayı yükseltmektir” diyerek hizmette gelecek projeksiyonunu da sözlerine ekledi.



Bu Haber 26.03.2015 - 11:47:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.