Vizesiz Rusya? Hizmet pasaportları için bile henüz mutabakat sağlanmadı

Vizesiz Rusya? Hizmet pasaportları için bile henüz mutabakat sağlanmadı
Rusya'nın Türk vatandaşlarına turistik vizeyi kaldırmasının "yakın geleceğin konusu olmadığı" gerçeği, son açıklamalarla daha da belirginleşiyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, normal pasaportlar bir yana, "Rusya ve Türkiye arasında hizmet pasaportlarına ve uluslararası taşımacıların kullandığı pasaportlara sağlanacak vize kolaylığı konusundaki mutabakat sürecinin devam ettiğini" duyurdu.


Sputnik'in haberine göre, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Vize uygulamalarına gelince, bu aşamada Rusya ve Türkiye arasında, bazı vatandaş kategorilerinin, özellikle de hizmet pasaportu ve hava taşımacılarının kullandığı pasaport sahiplerinin Rusya Federasyonu’na girişlerinin kolaylaştırılmasına yönelik sonraki adımlar konusundaki mutabakat süreci devam ediyor” diye konuştu.



''TERÖRLE MÜCADELENİN KONUSU''
 
Zaharova, “Vizesiz giriş-çıkış uygulamalarının tam anlamıyla yeniden başlaması konusu, terörle mücadeledeki ortak çabalar ve terör tehlikesi oluşturan kişilerin Rusya’ya girişinin önlenmesi bağlamında değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta Rusya Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin de, Suriye'de yenilgiye uğratılan IŞİD militanlarının Rusya dahil bölge ülkelerine dağılma çabalarına işafret etmiş, bunun vize konusuda güvenlik tehdidi oluşturduğu mesajını vermişti.


Bu Haber 29.12.2017 - 11:03:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.