Uzaklarda arama! Kaçak acente TÜRSAB Başkanına komşu mu oldu?

Uzaklarda arama! Kaçak acente TÜRSAB Başkanına komşu mu oldu?
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un şirketlerinin de bulunduğu Şişli'deki binada ofis açan kaçak acentenin Ulusoy'a komşu olduğu belirtildi.



Seyahat acentelerinin yıllardır dert yandığı kaçak acente faaliyetlerinin, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un şirketlerinin de bulunduğu binaya kadar uzandığı belirtildi. Başaran Ulusoy'un şirketlerinin de bulunduğu Şişli'deki binada faaliyet gösteren Mars Global Turizm Emlak adlı şirketin İstanbul Ticaret Odası'nda kaydının bulunduğu, ancak TÜRSAB işletme belgesine sahip olmadığı kaydedildi.

Şişli Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Umaç Apartmanı'nda faaliyet gösterdiği belirtilen Mars Global Turizm Emlak'ın Ulusoy'un şirketi Başaran Tur'a komşu olduğu ve apartmanın giriş katında faaliyet gösterdiği öğrenildi.

KALDIRIMDA TURİSTLERE BROŞÜR DAĞITIYOR

CNN Türk'te yer alan habere göre, Mars Global Tourizm Emlak adıyla faaliyet göstermeye başlayan şirket, İstanbul'da acenteler caddesi olarak bilinen Şişli-Harbiye yolu üzerindeki Cumhuriyet Caddesi'nde ofis tutup, kaldırımda turistlere broşür dağıtıyor.

İşin trajikomik yanı ise kaçak acente faaliyetinin, kaçak acenteyle mücadele etmesi gereken TÜRSAB'ın Başkanı Başaran Ulusoy'un şirketinin bulunduğu Umaç Apartmanı'nda yapılıyor olması.

Tabelasını Başaran Tur'un yanına asan kaçak acente, binanın giriş kapısında ise gün boyu kurduğu stant ile broşür dağıtıyor.



İTO'DA KAYDI VAR

Mars Global Tourizm Emlak adlı şirketin İTO kayıtları sorgulandığı zaman ünvanı (MARS GLOBAL TURİZM PETROKİMYA İNŞAAT DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ) olarak yer alıyor.
 
Firmanın İş Konusu başlığında ise "Her türlü inşaat taahhüt işleri konut işyeri ticarethane inşaatlarını yapmak satmak kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. 30.12.2014 tarihinde tescil edilen tadil tasarısında yazılı olan diğer işler." sıralanıyor.
 
TÜRSAB İŞLETME BELGESİ YOK
 
Fakat firmayı TÜRSAB sitesindenki acenteler bölümünden sorguladığınızda böyle bir şirketin olmadığını görüyorsunuz. Telefonla ulaştığımız TÜRSAB yetkilileri de söz konusu firmanın kaydının olmadığını ve kaçak çalıştığını aktardı.






Bu Haber 28.03.2017 - 09:32:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Nezih Hacıalioğlu 28.03.2017 - 03:36

    Sözde kaçakla mücadele ediyoruz diye üst perdeden açıklama yapacaksın sonra burnunun dibindeki kaçak acentaya göz yumacaksın. Türsab"a büyük ümitlerle üye olmuş, kendilerine sahip çıkılacağını düşünen ve sizin yüzünüzden evlerine ekmek dahi götüremeyen kapılarına kilit vurmak zorunda kalan meslektaşlarımızın gözlerinden akan bir damla yaşa bile değmezsiniz. Kar kış demeden sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar kaçak acentacılık faaliyetlererini engellemek için cansiperane görev yapan denetçilerin ve BYK üyelerimizin alınlarından akan bir damla tere bile değmezsiniz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.