Uyanık İngiliz turist vazgeçmiyor: 9,5 milyon başvuru yapıldı

Uyanık İngiliz turist vazgeçmiyor: 9,5 milyon başvuru yapıldı
Hükümet tarafından alınan önlemler, turizmcilerin yürüttüğü kampanyalar hatta hapis cezaları bile uyanık İngiliz turisti vazgeçirmiyor. Yapılan bir araştırmaya göre, her 5 İngiliz turistten biri (9.5 milyon) tatil hastalığı iddiasıyla başvuruda bulundu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'de seyahat endüstrisinin ve hükümetin tüm çabalarına rağmen İngiliz turistin sahte hastalık iddiaları ve tazminat arayışları bitmiyor.

9.5 MİLYON

YouGov tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, tatile giden her 5 İngiliz turistten biri ''tatilde hastalandım''diyerek bu konuda hizmet veren hukuk firmalarına başvuruda bulundu. İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) söz konusu oranın 9.5 milyon kişiye denk geldiğini açıkladı.



EN ÇOK BAŞVURU TELEFONLA YAPILDI

Araştırmanın detaylarına göre, söz konusu hukuk firmalarına en çok başvuru (yüzde 14) telefon aracılığıyla yapıldı. Onu, yüzde 7 ile mesaj ve yüzde 7 ile mail takip etti. ''Sosyal medya aracılığıyla başvuru yaptım'' diyenlerin oranı yüzde 3 olurken, yüzde 2'lik bir kesim daha tatildeyken veya dönüşte havalimanında 'bu işle ilgilenen' kişilerle görüştüğünü açıkladı.

ABTA: HÜKÜMET SÖZ VERMESİNE RAĞMEN YASAL BOŞLUĞU GİDERMEDİ

ABTA ise bu konud hala bir yasal boşluk bulunduğunu ve hükümetin söz vermesine rağmen bu boşluğu gidermediğini açıkladı. Bu alanda çalışan şirketlerin tatilcilere ulaşarak dava açmaları konusunda onları cesaretlendirdiğini belirten ABTA, bu şirketlerin riskler konusunda (İngiliz hükümeti sahte hastalık davası açanlara cezai yaptırım uygulayacak) bilgi vermediğini savunuyor.

CEZASI VAR HABERLERİ YOK

ABTA'nın yaptığı son araştırmaya göre, ''tatilde sahte hastalık'' davası açanların cezai müeyyide ile karşı karşıya kalacağından İngiliz tüketicinin yüzde 70'i haberdar bile değil. Bu nedenle sahte hastalık başvuruları hız kesmeden devam ediyor.



Bu Haber 09.01.2018 - 11:37:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.