Uyanık İngiliz tatilci yolun sonuna geldi: Bakanlık yeni yönetmelik hazırlıyor

Uyanık İngiliz tatilci yolun sonuna geldi: Bakanlık yeni yönetmelik hazırlıyor
İngiltere'de seyahat şirketleri, tatilde sahte hastalık davaların karşı verdikleri mücadelede başarılı oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yasalardaki boşluklardan yararlanarak tur operatörleri ve oteller hakkında binlerce poundluk tazminat davaları açan uyanık İngiliz tatilci yolun sonuna geldi. İngiliz Adalet Bakanlığı, sahte hastalık davalarında talep dilen tazminat tutarlarına sınırlama getiriyor.



YENİ YÖNETMELİK BİRKAÇ HAFTAYA KADAR YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İngiltere Adalet Bakanı Rory Stewart, tatilde hastalanma davalarında talep edilen tazminat tutarlarına sınırlama getirmek için çalışma yapıldığını belirtti. Yeni yönetmeliğin, birkaç hafta içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Açıklamalara göre, söz konusu davalarda talep edilen tazminat tutarı, 2013 seviyesine çekilecek.

NE ANLAMA GELİYOR?

Tatilde hastalanma, yaralanma vb durumlarda açılacak davalardaki tazminat tutarının 2013 seviyesine çekilmesi, tatilcileri davaya yönlendiren hukuk bürolarının elini zayıflatacak. İstenecek maksimum tazminat tutarının aşağı çekilmesiyle birlikte, söz konusu davalar hukuk şirketleri açısından karlı bir iş olmaktan çıkacak.

ŞİRKETLER MAHKEME YERİNE DAVACIYLA UZLAŞMA YOLUNA GİDİYORDU

Tatilde hastalanma veya yaralanma gibi davalarda üst limit belirlenmediği için davacılar yüksek miktarlarda tazminat talebiyle dava açıyordu. Adeta bir sektör haline gelen tatilde hastalık davalarındaki yüksek tazminat tutarları, tur operatörlerinin ve otelcilerin gözünü korkutuyor, bu nedenle şirketler, mahkeme sonucunu beklemek yerine davacıyla daha uygun zeminlerde uzlaşma yollarını arıyordu.

İngiltere'de, tur operatörleri ve seyahat acenteleri birliği, uzun zamandır sahte hastalık davalarına karşı ''Stop Sickness Scams'' sloganıyla kampanya yürütüyordu.



Bu Haber 13.04.2018 - 12:06:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.