Ünlü otel zincirinde binlerce müşterinin ödeme kartı bilgileri çalınmış olabilir

Ünlü otel zincirinde binlerce müşterinin ödeme kartı bilgileri çalınmış olabilir
Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden InterContinental Hotels Group (IHG), müşterilerin ödeme kartları bilgilerinin çalınmış olabileceği haberiyle sarsıldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

2016 yılının 29 Eylül ve 29 Aralık tarihlerinde IHG otellerine yapılan ödemelerde müşterilere ait ödeme kartlarının veri güvenliğinin ihlal edildiği tespit edildi. Aralık ayındaki ihlalden 1.100 IHG otelinin etkilendiği belirtilirken, ihlal sonrası müşteri kart bilgilerinin ele geçirilip geçirilmediğinin ise bilinmediği açıklandı.

Müşterilere ait kart bilgilerinin genellikle otelin restoran veya barlarında yapılan ödemelerde ortaya çıktığı belirtilirken, bu seferki olayın alışılmamış bir şekilde ön büroları da kapsadığına dikkat çekildi.

IHG tarafından yapılan açıklamada, ''Şirketimiz, Amerika'daki otellerin ödeme sistemlerini incelemesi için bir siber güvenlik firması ile anlaşma yaptı. Siber güvenlik şirketi, ilk aşamada ön bürolarda, müşterilerin ödeme kartı bilgilerine erişim için tasarlanan bir yazılımı tespit etti. Müşterilerimiz, ödeme kartı ekstrelerini inceleyerek bilgilerinin dışındaki ödemeleri tespit etmelidir.'' denildi.


Bu Haber 19.04.2017 - 11:44:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.