Ünal: Güçlü bir tanıtım kampanyası başlatacağız

Ünal: Güçlü bir tanıtım kampanyası başlatacağız
TİM öncülüğünde, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile hazırlanan ‘Türkiye Markası’nı Başbakan Ahmet Davutoğlu bizzat tanıttı. Ulusal ve uluslararası boyutu olan kampanyanın sloganı ‘Türkiye’nin gücünü, potansiyelini keşfet’ olarak belirlenirken, “Biz hem Doğuyuz, hem Batıyız, Yeni Türkiye yeni hikayesini yazıyor” mesajı verilecek. Tanıtım toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı mahir Ünal, güçlü bir tanıtım kampanyası başlatılacağını belirtti ve ''Dokunmadığımız, kendimizi ifade etmediğimiz insan kalmasın diye bir seferberlik başlatacağız.'' dedi.


Terör ve seçim atmosferinin hakim olduğu 2015’i geride bırakarak yeni yıla, yeni bir hikaye ile başlamak isteyen Türkiye, yurt içinde ve uluslararası arenada tanıtım atağına kalkıyor. Bölge ülkelerle yaşanan sorunlar nedeniyle mevcut pazarları büyütmek, yeni ihracat pazarlarına ulaşmak ve daha fazla doğrudan yatırım çekmek amacıyla Türkiye ilk kez, endrüstriyel potansiyelini vurgulayan ulusal ve uluslararası bir tanıtım kampanyası hazırladı. 5 dilde hazırlanan reklam filmlerinin yanı sıra, yazılı ve görsel medya kuruluşlarına Türkiye’nin başarı öykülerinin yer aldığı içerik sağlanacak. İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya ve Körfez Ülkelerinin önde gelen gazetelerinde, o ülkelerin gazetecilerinin kaleme aldığı Türkiye ile ilgili haberler hazırlanması sağlanacak.

HEM DOĞUYUZ, HEM BATIYIZ

Hürriyet'ten Hülya Güler'in haberine göre, ‘Gücü ve potansiyeli keşfedin’ sloganın belirlendiği uluslararası kampanyada, ‘Biz hem Doğuyuz, hem Batıyız, tüm dünyaya Türkiye’de büyük bir birleşme teklifinde bulunuyoruz’ mesajı verilecek. Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından resmen başlatılan kampanyanın ulusal mesajı ise, ‘Türkiye yeni logosuyla, yeni hikayesini yazıyor, gücünü ve potansiyelini keşfet’ şeklinde belirlendi. Yurt içine dönük kampanyada tüm kesimlere Türkiye’nin yeni hedeflerini ve bu tanıtım atağını sahiplenmeleri çağırısı da yapılıyor. Davutoğlu, iş dünyasının oldukça geniş katılımı ile gerçekleşen ‘Türkiye Markası’ toplantısında, iş adamlarına öz güvenli olmaları çağrısı yaptı.

ÖZ GÜVEN DEVRİMİ YAPTIK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen ‘Türkiye Markası’ toplantısındaki konuşmasında Davutoğlu, “Öz güven bana göre kendi gücünü, kendi imkanlarını, kendi sınırlarını keşfetmektir ve en büyük ihtiyacımız, en büyük güç kaynağımız öz güvenimizdir. 13 yılda gerçekleştirdiğimiz birçok büyük devrimlerin arkasındaki en büyük devrim öz güven devrimidir” dedi. Türkiye gibi bir ülkeyi tanıtmanın kolay ve böyle bir ülke adına konuşmanın gurur verici olduğunu ifade ederek, “Bizim kültürümüze değmemiş medeniyet yoktur. İpek Yolu’ndan bugünkü enerji hatlarına, ulaşım koridorlarından büyük küresel ekonomik networklere kadar her yerde Türkiye var ve küresel ekonominin merkezinde de yine Türkiye olacak. Dünyaya kapanmayacağız, dünyaya açılacağız. Dünyaya açılırken de kimliğimizi, ait olduğumuz toprağın o derin kültürünü büyük bir onurla temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TURİZMCİYE TEŞVİK MÜJDESİ

Rusya’yla yaşanan sorun nedeniyle ortaya çıkan gelişmelerden turizm sektörünün ve üreticilerin olumsuz etkilenmemesi için bazı tedbirler alındığını hatırlatan Davutoğlu, şöyle konuştu: “Rekabet gücümüzün korunması için 2015 yılının başında, şubat ayında birtakım tedbirler zaten almıştık. Bağımsız Devletler Topluluğu’nda bulunan 8 ülkeden 400 binin üzerinde turist getiren seyahat acentelerine verilen teşvikleri 27 ülkeye çıkardık. Vatandaşlarımızın Schengen bölgesine seyahatlerinde 2016 tarihi itibariyle vizeden muaf olmaları çerçevesindeki çalışmalarımızı ve gerekli yasal düzenlemeleri sürdürüyoruz. İnşallah Avrupa’ya vize muafiyeti önümüzdeki yıl en geç ekim ayında devreye girecek.”

2016 DAHA DA ZOR OLACAK

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, her kesimin her vatandaşın Türkiye’nin markasının tanıtılmasına katkı sağlaması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Zor bir süreçten geçtik. Bizim hesaplarımıza göre 2015 yılının 10 ayında kur endeksli 11 milyar dolarlık bir ihracat eksikliğimiz ortaya çıkacak ama miktar bazında baktığımızda yüzde yaklaşık 1.5 ihracat artışı olduğunu görüyoruz. 2016 daha da zor olacak. O nedenle Türkiye’nin zenginliklerini dünyaya anlatabilmek için sürekli koşmamız artık özelliklerimizle ön plana çıkmamız gerekiyor.”

BİLİNİRLİK VE BEĞENİLİRLİK

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da bakanlık olarak diğer paydaşlarla birlikte önümüzdeki süreçte güçlü bir tanıtım kampanyasına başlayacaklarını belirterek, “Dokunmadığımız, kendimizi ifade etmediğimiz insan kalmasın diye bir seferberlik başlatacağız. Bizim kendimizi doğru ifade etmemiz, bizim algılanma biçimimizle, bizim kendimizi algıladığımız şekil arasındaki makası kapatmamız gerekiyor. Bilinirlik değil beğenilirlik konusuna odaklanacağız” dedi.

TÜRKİYE’NİN YENİ HİKAYESİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de yaptığı konuşmada, “Türkiye yeni markasıyla hikayesini dünyaya anlatıyor. Amacımız, yeni markamızdan ve bu marka vesilesiyle başlattığımız küresel iletişim atağından ülke insanının haberdar kılınması ve deyim yerindeyse hayır duasının alınmasıdır” dedi.

DOĞAN GRUBU’NDAN TANITIMA DESTEK

Dün başlayan Türkiye Markası lansmanı ile Türkiye’nin kanaat liderlerinden başlanarak ülke insanına tanıtımı amaçlanıyor. Ayrıca gelecek haftadan itibaren bazı şirketler Türkiye’nin yeni markasıyla kendi ürün ve markalarını birleştiren reklam kampanyaları yapacaklar. Kampanyaya Doğan Medya Grubu başta olmak üzere birçok medya kuruluşu, Türk Hava Yolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi de destek verecek.




Bu Haber 26.12.2015 - 09:10:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmet rauf 27.12.2015 - 02:09

    Turist huzurlu ve güvenli ülkeye gelir, yazın turizmin gözbebeği olan Alanyada kürtlerin diskoları yakıldı...dükkanları yağma edildi...Marmariste bir kürt vatandaşımız dövüldü ve zorla Atatürk büstü öptürüldü... Bütün dünyada Türkiye hakkında oluşan algı; işid için yolgeçen hanı olduğu, devletin göz yumduğu bir ülke, Paris katliamı olduğunda Gaziantepte işid kutlama yapıyır,Ve şimdi de doğu güneydoğu açık hapishaneye çevrilmişken, ne kadar turizm tanıtımı yapılırsa yapılsın uzun vadede bir fayda getirmez..evimize huzur getirelim onu güzellleştirelim...insanımıza değer verelim, ondan sonra tanıtım hiç olmasa da misafir kendiliğinden gelir...

  • Zafer Cengiz 26.12.2015 - 10:19

    Türk Turizminde her türlü olumsuz etkilerini sürdürmekte olan Çarpık Turizm olgusu Stratejik Planlı atılım sayesinde düzeltilmedikçe, kalite ve verim sürekli düşmeye mahkumdur. Bu gerçekten hareketle Tanıtalım ve Satalım şeklindeki düz mantık artık Makro açıdan ters çalışmaya başlamıştır. Zira gelen turistlerin üçte birinin memnuniyetsiz kalması sonucunda, artık geleceğin ipotek altına alınması gibi ciddi süreçler oluşmaktadır. Çözüm ise, STRATEJİK ATILIMLA çarpık gelişen turizmin her yönden acilen toparlanabilmesi ve piyasa olumsuzluklarının hızla tamir edilmesine direkt bağlıdır. Yeni Bakanımızın ele alınacağını bildirdiği YENİ ATILIMLAR Müjdesinin ise, Güncel krizlerdeki teşvikler ortamında arka planlarda kalarak yeterince idrak edilmediğini ve aktif gündemlere gereğince yerleşemediği gerçeğini bilvesile Piyasaya önemle hatırlatırız.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.