Ulusoy'dan acentelere önemli haber: D1 ve D2 yetki belgesi sorunu çözülüyor

Ulusoy'dan acentelere önemli haber: D1 ve D2 yetki belgesi sorunu çözülüyor
TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulunun Fethiye’deki tanışma ve kaynaşma yemeğine katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy acentelerin büyük sıkıntısı olan D1-D2 yetki belgesi sorununu İçişleri ve Ulaştırma bakanlarıyla görüştüğünü ilgili komisyonların kurulduğunu sorunun kısa süre içinde çözümleneceğini bildirdi.


TÜRSAB Batı Akdeniz Seyahat Acenteleri Birliğinin Fethiye'de Boğaziçi Restorant'ta düzenlediği tanışma ve kaynaşma yemeğine, Köyceğiz ile Kaş arasındaki seyahat acente yetkilileri de katıldı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a en eski ve merhum üyelerin fotoğraflarının sunulduğu gecede Fethiye TÜRSAB'ın 25 yıllık faaliyetlerini anlatan sinevizyon sunumu yapıldı.

TÜRSAB Batı Akdeniz Seyahat Acenteleri Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya yaptığı konuşmada şu noktaların altını çizdi:

"Turizm Bakanlığı verilerine göre 2014 yılında bölgedeki yabancı turist sayısındaki artışın yüzde 4, iç turizmde de bu orandan daha yüksek bir artış gerçekleşti. Bunda ülkenin turizm değerleri kadar, Ulusoy gibi turizmcilerin de karkısı büyük.  Bölgesel yürütme kurulu olarak Köyceğiz ve Demre'de 253 acenteye hizmet veriyoruz. Rum Ortodoks Kilisesi gibi, bölgemizde bulunan tarihi ve doğal güzelliklerin korunması ve açığa çıkarılması konusunda destek istiyoruz. Haksız rekabet ve yasadışı faalieyetler nededinyle, acentecilik zor bir faaliyet alanı. Bununla mücadele edilmelidir.

ULUSOY D1-D2 SORUNU ÇÖZÜMLENECEK

Gecede konuşan Başaran Ulusoy ise acentelerin birlik ve beraberlik içinde harket etmelerinden son derece mutlu olduğunu ifade etti. Ulusoy, şu noktaların altını çizdi:

"Bugün taşımacılık önemli belki ama bundan 40 sene önce müşteri önemli değildi, araç önemliydi. O aracı almak için 3 sene 4 sene bekliyorduk. Şimdiyse onlar bekliyorlar. Dolayısıyla müşterinizin kıymetini bilin. Fiyatları da aşağı çekin. Müşterilerden paraları fazla almayın. 1970 yılında otobüs aldım, kalorifer yok. Kalorifer yok çünkü klima yok. Şimdi tuvaleti var, mutfağı var, şoför istirahat alanı var. Ama siz araç kıymetli olduğu zaman müşteriyi unuttunuz. Müşteriyi unutmamanız lazım. Değerli meslektaşlarım ben 2 tane müjde vermek istiyorum size: İçişleri Bakanlığı tarafından mahalli idarelere talimet verildi, artık TÜRSAB önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan genelge ile UKM'nin içine resmen giriyor. Artık derdimizi anlatabileceğiz."

"İkinci olarak, geçen hafta Ulaştırma Bakanı ile konuştum. Cuma günü toplantı yapıldı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve acentelik hizmetleri ile ticari amaçla otobüs ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen butonlardaki D1, D2 için şu anda üzerimize kayıtlı herhangi bir problem kalmayacak. Ben bunun sözünü Fethiye'de veriyorum. Bu eziyeti kaldıracağız. Turizme yeteceğiz, evimizi biz ipotek vereceğiz, elemanı biz çalıştıracağız. Kendi elemanından yolcu almayacaksın. Bu Patagonya'da bile yok. Sorunu anlattık, dinlediler ve Bakan'ın talimatı ile komisyon Cuma günü kuruldu. Önümüzdeki günlerde buna bir formül bulunacak. Zaten gazetelerdede okuyorsunuz. Kanun değişikliği ile bunların hepsini çözmüş oluyoruz"


Bu Haber 25.02.2015 - 10:20:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.