Ulusoy anlatıyor: Borçlar, biletler, çekler, senetler, binalar, alacaklar...

Ulusoy anlatıyor: Borçlar, biletler, çekler, senetler, binalar, alacaklar...
TÜRSAB eski başkanı Başaran Ulusoy, Harbiye'deki ofisinde sektör medyasıyla (kendi deyimiyle sosyal medyayla) bir araya geldi. Ulusoy, TÜRSAB'ın mali sorunları ile ilgili iddialara, birliğin ve şirketlerin borçlarına, genel kurul sonrası yaşananlara dair değerlendirmelerde bulundu. Sektör gazetecileri iddialar ile ilgili tüm soruları Ulusoy'a sordu, Ulusoy, kendi üslubuyla yanıt verdi.


TurizmGüncel

''46 yıldır içinde bulunduğum TÜRSAB'da zaman zaman güzel şeyler, zaman zaman da tecrübesizliğimizden yanlış şeyler yaptık. Ama asla bilerek bir yanlışın içinde olmadık'' diye söze başlayan Ulusoy, yaklaşık 2.5 saat açıklamalarda bulundu. Bu 2.5 saatin tamamını haberimize sığdırmamız mümkün değil ancak eski başkanın açıklamalarından öne çıkan başlıkları burada paylaşacağız.

İşte Ulusoy'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

''GÜNÜN KOŞULLARI ZORLADI...''

''Bilerek bir yanlış içinde olmadık. Ama ekonomik koşullar zorladı, günün koşulları zorladı, değişen trendler zorladı, yurt dışında değişen algı zorladı... Bunların faturaları hep bize çıktı ve bunlarla mücadele ettik. Ülkeme hizmet ettiğime inanıyorum. Toplantıyı yapma amacım da hakkımdaki yanlış algının ortadan kalkmasını sağlamak.

''VAN'LA İLGİLİ İDDİALAR DOĞRU DEĞİL''

TÜRSAB'ın yeni yönetimdeki disiplin kurulu üyesi, Van'da 450 bin liraya ederinin üstünde paraya daire satın aldığımızı ve parayı kırıştığımızı söylemiş. İddiası yalan. Orada bir değil iki daire alındı ve bu daireler için 330 bin lira ödendi. Benim dönemimde olsa bu arkadaşı kovar, disipline verirdim.

''KARTIMI İPTAL ETMİŞLER''

Bana mektup göndererek Atatürk Havalimanı'na daimi giriş kartımın görev süremin dolmuş olması nedeniyle iptal edildiğini bildirdiler. Kartın kurum adına alındığını ve görev sürem dolduğu için kuruma iade etmemi istediler. Eski başkana böyle çirkin bir yazı gönderilir mi?

''TÜLİN HANIMIN İŞİNE SON VERDİLER''

Acentelerin müze bileti isteklerine olumsuz yanıt verdiği gerekçe gösterilerek Tülay Duman'ın belirsiz süreli iş sözleşmesi feshedildi. Şu anda orada bulunan müze biletleri satılamayan müzelerin biletleri. Acenteler gelip Topkapı, Ayasofya, Efes müze biletleri soruyor. Olmadığı için o da yok diyor. Hem şirketi kabul etmiyorsun hem de şirket adına ihtarname çekerek müze bileti sorumlusunu işten atıyorsun.



''ANADOLU ATEŞİ'NE BİR BORCUMUZ YOK''

Anadolu Ateşi'nin biletleri için Mustafa Erdoğan bize 3 yıldır yalvarıyor satın diye. Biletleri kimse satın almadı. Ama bu biletler için satın alınması, fatura kesilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Biletler orada duruyor. Anadolu Ateşine 10 defa telefon açmışız ve gelin biletlerinizi alın demişiz, almamış.''

''MTB BİLETLERİN YERİNİ SENDEN BENDEN İYİ BİLİYOR''

MTB adlı şirketin TÜRSAB'a nokta atışı haciz yapması ve yeni yönetimin dahi haberdar olmadığı biletlere el koyması ile ilgili soru üzerine Ulusoy, ''MTB firması ile biz 20 senedir çalışıyoruz. O firma biletlerin yerini senden benden daha iyi bilir. Bu şirketin alacağı gerçek bir alacak.'' şeklinde yanıt verdi.

ÇALIŞANLARIN YENİ YÖNETİME KARŞI MUKAVEMETİ

Soru: Şu anda TÜRSAB içindeki belli çalışanların yeni yönetime mukavemet gösterdiği, bilgi gizlediği, yönetimi güç duruma düşürecek bir tutum içinde olduğu iddia ediliyor?

Başaran Ulusoy: Hayır öyle bir şey yok. Firuz beyle üç defa görüştük. Personel, bizim tazminatımızı versinler gidelim diyor. Çalışanları beğenmiyorsan tazminatlarını verir gönderirsin. Bilgi gizlenmesi gibi bir durum söz konusu değil. MüzZaten hepsi envanterde var. Şu anda elimde bulunan bilet envanterinin (elindeki listeyi gösteriyor) aynısı yeni yönetimde var.

Biz Anadolu Ateşi'nin biletlerini yıllarca sattık. 20 euroya alıp 22 euroya satıyorduk. Son üç yıldır avans istedi biz de vermedik. Onlara ne alacağımız ne de vereceğimiz var.

NEDEN BİRDEN İCALAR GELMEYE BAŞLADI?

Soru: Sizin döneminizde gelmeyen hacizler neden birden akın etti? Yeni yönetim bu hacizlerin birileri tarafından yönlendirildiğini düşünüyor. Nokta atışı haciz yapılmasını da buna örnek gösteriyorlar?

Başaran Ulusoy: Siz derseniz ben şirketlere karışmıyorum, onlar da gelir alacaklarının peşine düşer.

Soru: İbra olamamanız üzerine bakanlığa bir dilekçe yazarak son iki yılınızın denetlenmesini istediniz. O yazıda sadece 1600 acentenin oy kullandığını Anadolu'da gelen acentelerin ibra oylamasına katılamadığını belirttiniz. Ancak her yıl ibra oylaması gündem konuşmalarından bile önce yapılırdı. Bu yıl gündem yer değiştirdi ve ibra oylaması sonraya alındı?

Başaan Ulusoy: Bizim ibra olayımız saat 15.00'te falan olur. Sonra da insanlar eğlenmeye gider. Siz bırakmışsınız ibra oylamasını saat 22.00'ye. Üstelik yan tarafta yemekli toplantı yapıyorsunuz ve toplantı çıkışı gelip toplu oy kullanıyorsunuz.

DENETİM RAPORLARI

Soru: Yeni yönetim birliğin 2015, 2016 ve 2017 denetim raporlarına ulaşamadığını söylüyor. Bu raporlar nerede?

Başaran Ulusoy: Olur mu öyle şey? Yeminli mali müşavir var. Bana bir şey istediler de yardımcı olmadım mı? Havalimanı giriş kartını iptal etmek için yazı gönderen kişi, bu konularda açıp yardım isteyemez mi? Ben bakanlıktan 4 denetim geçirdim. Siz TÜRSAB'a para gönderdiniz ben alıp cebime koydum. Böyle bir şey olur mu? Şu anda TÜRSAB'da personel üzerinde mobbing uygulanıyor. Oraya seçim bürosundan getirdiği

3 AYDA 100 MİLYONLUK ÇEK İDDİASI

Soru: Genel kurulun ertelendiği süreçte çok ciddi miktarda çek kestiğiniz söyleniyor. Ne kadar çek kestiniz?

Başaran Ulusoy: Yalandan kim ölmüş. Teminat olarak aldığımız meblağların karşılığında seçimlerden önce verilenler, seçimler safhasında verilenler var. Muhasebe girişi olmadan karşılıksız çek verilmez.

Soru: Bu erteleme sürecinde 100 milyon liralık çek kestiğiniz söyleniyor?

''BAĞLIKAYA'YA MEKTUP YAZDIM''

Başaran Ulusoy: Yalandan kim ölmüş.

Firuz Bağlıkaya'ya mektup yazarak, her konuda yardımcı olacağımı söyledim. Görüşmemizde KOMER'i konuştuk ve burayı devletin isteğiyle yaptığımızı ve çok sıkıntı çektiğimizi anlattım. KOMER'in yüzde 30 hissesine sahip Bakanlığa mektup yazarak hisselerimizi almaları, sermaye artışına gitmeleri veya merkeze kongre almaları durumunda dertlerimizin biteceğini söylediğimi kendisine anlattım. Tekraren birliğin hizmetinde olduğumu söyledim.

''BİRLİKTE NE İDÜĞÜ BELİRSİZ ADAMLAR VAR, PERSONELE MOBBING YAPILIYOR''

Görüşmemizde, ''Yanlış yapıyorsun. Orada ne idüğü belirsiz adamlar var. Personele mobbing uyguluyorlar. Bunlar TÜRSAB'a yakışmıyor dedim. Orada 15 senedir, 10 senedir, 5 senedir çalışan personel var. Ben müze şirketleri ile ilgili personele 5 milyon lira tazminat ödedim.

Ben aday olmadım, köşeme çekildim. Seçim ofisinden gelen kişilerle birlik çalışanlarını mağdur etmeniz ne kadar doğru bir davranış. Şirketlerin bünyesinde çalışanların maaşlarını vermemek ne demek? Bizde TÜRSAB çalışanı, şirket çalışanı diye bir ayrım yok. LTD şirketi kurulduğundan beri TÜRSAB'ın neredeyse tüm harcamalarını bu şirket karşılamıştır. Tüm bu dökümanlar kayıtlarda var.

''MÜZELERLE UĞRAŞMAK TÜRSAB'IN İŞİ Mİ?''

Soru: Konuşmalarınızda müzelere değiniyorsunuz ve TÜRSAB'ın yaptıklarından bahsediyorsunuz. Müzelerin ayağa kaldırılması, restorasyonu gibi şeyler Kültür ve Turizm Bakanlığının görevi değil mi? Siz TÜRSAB olarak neden bu tip görevlere talip oldunuz?

''MÜZELERDEN 67 MİLYON ZARAR ETTİK''

Başaran Ulusoy: Yapamadılar. İhaleye çıkacak, iki ay geçecek... Bakan diyor ki, 'Sayın başbakanla gittik....'' Eğer bu işi yapmazsan, destek vermezsen kanarya sevenler derneği gibi olursun.

Evet müze zararları 67 milyon. Pamukkale ve Sigorta şirketi zararımız 6 milyon. Müze personeli tazminatlarımız 5 milyon. 10 yılda bakanlığa 20 milyonluk teknik destek verdik. Bankalara fazileri dahil 140 milyon lira borç var. Buna faizleri de dahil. 57 milyon lira cari hesaplar vize teminatları ve çekler. Toplam 197 milyon lira. Bundan 30 milyon liralık bilet stoğunu düştünüzde borç 167 milyon lira.

''70 MİLYON LİRA AİDAT ALACAĞI BIRAKTIK''

Üyelerden alınacak 70 milyon aidat bıraktık kendilerine. Şu anki binanın Suudi Arabistan elçiliğine kiralanması için konuşmuştum. Şimdi satın almak istiyorlar. Değeri 100-120 milyon. Garibaldi binası 12-15 milyon, Kütahya'daki otelimizin değeri 12-15 milyon lira, Ankara'daki okul binamız 10-12 milyon lira. KOMER 167 milyon lira. UKTAŞ şirketinin hisseleri 40-50 milyon lira. Lütfi Kırdar'daki vakfın hissesi 16-17 milyon lira. Esentepe'deki bina 10-12 milyon lira. Bodrum bina 6-7, Marmaris bina 10 milyon lira.

BİNA NE KADARA İPOTEK EDİLDİ?

Soru: Bu varlıklar bildiğimiz kadarıyla ipotekli bankalara. Mesela şu anki TÜRSAB binasını bankaya ne kdara ipotek ettiniz?

Başaran Ulusoy: Bilmiyorum ama 100 milyon liradan aşağı değildir.

Soru: 45 milyon lira olduğu söyleniyor:

Başaran Ulusoy: Yapma yaa. O binanın zaten inşaat maliyeti 45 milyon lira. Orda 4 bin metrekarelik inşaat alanı var, sen ne diyorsun?
 
Soru: Sizin döneminizde birliğe ve şirketlere bu kadar haciz geliyor muydu?

''TÜRSAB'I NEDEN TİCARETİN İÇİNE SOKTU?

Başaran Ulusoy: Borcumuz var. Alacaklılar genel kurul öncesi alacağını istemeye gelir. Ben karşılarına çıkar, sabredin diye konuşurdum. Ama adamlara randevu vermezsen, konuşmazsan tabi haciz gönderir.

Soru: Peki TÜRSAB'ı neden bu kadar ticaretin içine soktunuz?

''İYİ Kİ YAPMIŞIZ''
 
Başaran Ulusoy: Mimar mimarlık, avukat avukatlık yapar. Turizm 40 sektöre iş üretiyor. Fuar yapacaksın. İstanbul'daki fuar TÜRSAB'ındı. Oradan para kazıanyorduk. Sattılar ben gelmeden önce. Fuar yapacaksınız. Nasıl yapacaksınız? Tabi ki şirket kuracaksınız. İzmir'de fuar yapmak mı iyi, yapmamak mı? İyi ki yapmışız.
 
Sigorta şirketini ben kurmadım. Ama centeler lehine kullandık. Sonradan sigorta şirketimizi sattık, paramızı aldık.

LTD şirketi ise birlik bağış makbuzu kesiyor ve ceza yiyordu. Çareyi LTD şiketi kurmakta bulduk.

Soru: Neden birlik içinde bir iktisadi teşekkü kurmadınız da şirket kurmaya yöneldiniz?

''ONUN İÇİN GENEL KURUL KARARI LAZIM OLUYOR''

Başaran Ulusoy: Onun için genel kurul kararı lazımdı.

Soru: Öyle olsaydı en azında birliğe ait tüm bilançolar bir arada olur, acenteler ulaşırdı. Ancak genel kurulda şirketlerin bilançolarını acenteler göremiyor?

Başaran Ulusoy: Şirketlerin bilançoları genel kuruldan sonra çıkıyor. Ama bunların bilançoları ticaret sicilde mevcut kardeşim. Bilanço istediler de vermedik mi?
 
Soru: Afyon'daki otelden ne kadar kira geliri elde ediyorsunuz?

Başaran Ulusoy:
O otel niye yapıldı diye sor önce. Tayyip bey başbakandı o zaman. Otelin açılışını o yaptı. KOMER'in açılışını da o yaptı.

12 MİLYON LİRALIK OTELİN KİRASI 1000 LİRA MI?
 
Soru: Kaç odalı o otel?
 
Başaran Ulusoy: 45 odalı.

Soru: Otelinizin kirasının aylık 1000 lira olduğu iddia ediliyor?

Başaran Ulusoy: Yapma ya. İki bin lira verip ben alayım o zaman

''BÖLGEYE MORAL VERMEK İÇİN''

Başaran Ulusoy: O bölgeye moral vermek için bunları yaptık. Yazık bunların konuşulmaması lazım. Bunun benzeri şeyleri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ni yaptığımda da sordular. Bana o zaman deli dediler ama, İstanbul'u ayağa kaldıran orası oldu.

Soru: Kuşadası büyük kongreler alamadı, neden böyle oldu?

Başaran Ulusoy: Orada 13-14 etkinlik yapıldı. Biz tam orayı Fransızlara devrediyorduk 15 Temmuz oldu. Hiçbir kongre merkezi para kazanmıyordu, Lütfi Kırdar'da buna dahil; malum nedenlerden dolayı. Bunları canlı yayında konuşmak istemiyorum. Şu anda Türkiye'de ve dünyada kongrelerin iptali var, güvenlik nedeniyle. Bunları da atlatacağımıza inanıyorum.

ULUSOY'A HACİZ GELDİ Mİ?
 
Soru: Bir çok alacakta şahsi kefaletiniz var, şahsi varlıklarınıza da haciz geldi mi?

Başaran Ulusoy: Geldi tabi. TÜRSAB'ın mal varlığı ve ödeme gücü var. TÜRSAB'a güvenmesem neden kefalet vereyim? Gün geldi paraya ihtiyaç oldu bu kefaletleri verdim. Güvendiğim yer burası.

Soru: Aldığınız yüzde 25 indirimi acentalara yüzde 20 olarak yansıttığınız söyleniyor...

Başaran Ulusoy: Evet doğrudur.

Soru: Gelen yeni yönetim indirimi yüzde 25 olarak vermeye başladı...

Başaran Ulusoy: Ondan sonra da para bulamıyorum diye feryat edecek. Bilet masrafları, baskı masraflarını biz yaptık.

Soru: Bakanlığın TÜRSAB'a verdiği yüzde 11 yetmedi mi?

Başaran Ulusoy: İhalenin haricinde yüzde 11 alıyorduk. Bahsettiğiniz fark işletme ve muhasebe giderlerini karşılar. Bizim oradan aldığımız para 2-3 milyondur. Çünkü üç tane müzeden kar ediyorsunuz. Diğer müzelerde zarardasınız.

Soru: Peki bu riski neden aldınız?

''BİZ ALMASAYDIK DA OTELCİLER BİRLİĞİ Mİ ALSAYDI?''

Başaran Ulusoy: Biz almasıydık da otelciler birliği mi alsaydı? Bizim asli işimiz değil mi? 2016 yılında havalimanın bombalanacağını, Ankara'daki bombaların patlayacağını siz biliyor muydunuz. Eğer o hadisalar olmasaydı biz 65 milyon karla k apatacaktık. Ve bu ihaleye geiecektik. Şimdi gücümüz yok. Ben mi patlattım.

''BİRLİK SORUNLARI YERİNE TİCARETLE UĞRAŞTI ELEŞTİRİLERİ''
 
Soru: Bizim birliğimiz sorunlarımızla uğraşmak yerine ticaretle uğraştı diye eleştirildiniz..

Başaran Ulusoy: Cevap vereyim, ulaşımla alakalı biz uğraştık, UBER'le de en fazla biz uğraştık. Sigortayı kanuna biz koyduk. Yani sigorta işini yapmayacak mıydık.  Seyahat acentaları dışında seyahat sigortası yapamaz maddesini biz koyduk.  Onu bunu yapmasaydık, şurada 2-3 kişinin çalıştığı bir TÜRSAB olacaktı. Peki öyleyse arkadaşlar neden şirket kuruyor.

Soru: Oradaki iddia mevcut şirketleri tasviye edip he şeyi birliğin içinde toplamak diye biliyoruz...

Başaran Ulusoy: Şirketi alırsın Genel kurulda açıklarısnı. Sordular da açıklamadık mı?

Soru: Genel Kurul şirketlerin bilançolarından sorumlu mu?

''ŞİRKETLERİN YÜZDE 99'U TÜRSAB'A AİT''

Başaran Ulusoy: Sorarsın tabi, kim sordu da cevap vermedik. Şirketlerin yüzde 99'u TÜRSAB'a ait. Personele ihtarname çekerken şirketlerden çekiliyor. Hani şirketleri kabul etmiyorlardı. Şirketlerde daha rahat hareket ediyorsun. Diğer türlü mal satarken Genel Kurul kararı lazım.

Soru: TÜRSAB'ın ticarette başarılı olamadığını düşünüyor musunuz?

Başaran Ulusoy: Nası başarılı olamadı? Malı var...

''KOMER'DEKİ HİSSELER 250-300 MİLYON EDER''

Soru: KOMER'deki hisseniz piyasa koşullarında ne kadar eder?

Başaran Ulusoy: Piyasa koşullarında 250-300 milyon TL.

Soru: Saydığınız mal varlıkları piyasa değeri mi?

Başaran Ulusoy: Değerlemesi şifahen yapılmıştır. Eğer istiyorlarsa 300-400 bin tl harcayıp onu da yaptırsınlar. Siz Lütfi Kırdar'ın hisselerin tümünün 60-70 milyon dolar yapacağını hesaplayamıyor musunuz?
 
Soru: Bakanlığa kaç araç verdiniz, neden geri alındı?

Başaran Ulusoy: Araba başına 500 TL taşıtmatik te destek veriliyordu.  70 ya da 75 araç verilmiştir. Bu da bakanlık personeline değil, Bakanlık emrinde protokole verilmiştir.
 
Soru: Bu araçları neden verdiniz?

Başaran Ulusoy: Araçların yüzde 85-90'ı denetimler için kullanılmıştır.

Soru: Araçlar geri mi çekildi?

Başaran Ulusoy: Ne kadar ayıp bir soru... Göreve gelen arkadaşlar ertesi gün arabaları alın dediler.  Ben de Bakan Bey'e bakanlıkla bizim aramızı açıyorlar. Ben böyle bir talimat vermedim dedim.

Soru: Bu yeni yönetim görevi devraldıktan sonra mı yapıldı?

Başaran Ulusoy: Almışlardı tabi. Yönetimi devraldıktan 3-4 gün sonra taşıtmatiklere para ödemediler.

Soru: Bakanlıkla iyi ilişkiler içinde olması gereken bir yönetim neden böyle bir adım atsın?

Başaran Ulusoy: Bana neden soruyorsunuz, arabayı çeken onlar, onlara sorsanıza. Ben yazdım, Sayın Bakanım Firuz Bey bize yazı yazsın, devam edelim dedim.

Soru: Firuz Bağlıkaya sesiz kaldığı için mi arabaları aldınız?

Başaran Ulusoy: Hayır onlar alın dedi.  Artık biz böyle bir masrafı vermeyiz diyenler, şimdi Bakanlığa araba tahsisi için ihaleye çıktılar. Hatta onlar bende daha pahalı bir model için ihaleye çıktılar. 

''OĞLUNUZUN ŞİRKETİNDEN ARAÇ KİLRAADINIZ MI?''

Soru: Geçmiş dönemde araçlar sizin oğlunuzun şirketinden mi kiralanıyordu?

Başaran Ulusoy: Bizim verdiğimiz arabalar vardı, Birliğe bire verdiğimiz araçları şimdi ikiye kiraya veriyoruz. Bunlar konuşulacak şeyler değil... Bunlar konuşuldu... Bir dahaki kongrede biz konuşacağız.
 
Soru: Bir sonraki kongre de aday mısınız?

Başaran Ulusoy: Allah göstermesin.
 
Soru: Seçimleri neden ertelediniz? Güvenlik gerçekten yok muydu?

Başaran Ulusoy: Şimdi TÜRSAB'da silahlı adamalar taşıyorsun, güvenlik yok mu? Atmosfer gergindi. Bu ortamda TÜRSAB'da tek liste ile için çalışmalar yaptık.

Soru: Seçim kampanyasında Firuz Bey 23 Nisan'da bu koltuğa orur demiştiniz, şimdi kim oturacak   bu koltuğa?

Başaran Ulusoy: Sizin yazdıklarınızın yüzde 90'na ben de gülüyorum.

Soru: Genel kurulda böyle bir sonuç bekliyor muydunuz? Çetin Bey'in adaylığınızı geçiktirmeniz stratejik bir hata mıydı? Ayrıca genel kurul salonunda siz aday olmamanıza rağmen çok öne çıktınız...

Başaran Ulusoy: Çetin Bey muhalefeti birleştirsin diye çıktı.

''BEN KAYBETMEDİM ÇETİN GÜRCÜN KAYBETTİ''

Soru: Seçimi kaybedeceğinizi biliyor muydunuz?

Başaran Ulusoy: Ben bugüne kadar seçim kaybetmedim..
 
Soru: Çetin Bey kazanmamak için mi girdi?

Başaran Ulusoy:  Çetin Bey seçimlerde tek liste olmasın, hareket olsun diye girdi. Gayet de iyi yaptı. Bir hafta kala adaylığını koydu ve başarılı. Eğer Çetin Bey, kendini ifade etme özgürlüğüne sahip olsaydı ve 2-4 ay önce bu işe girseydi alacağı netice bu olmazdı. Hasan Erdem ve Emin Bey ile anlaşabilirdi. Biz bunlara girmedik. Düz bir şekilde girdi ve yapabileceklerini anlatıp çıktı. Bana göre de gayet başarılı oldu.

Soru: Siz girseydiniz kazanır mıydınız?

Başaran Ulusoy: Ben bugüne kadar seçim kaybetmedim. Yaşım 70 emekli oldum.

Soru: Size yönelik dava açılmasından endişeleniyor musunuz?

Başaran Ulusoy: Çiğ bir şey yemedim ki neden endişeleneyim.

''VEDA YEMEĞİNİ TÜRSAB2A FATURA ETTİNİZ Mİ?''
 
Soru: Veda yemeğinizin faturasını TÜRSAB'a mı gönderttiniz?

Başaran Ulusoy: O yemek TÜRSAB'ın yemeğiydi. 18 yıl sonra başkan olarak artık toplantı yapmak için düşüneceksem...Orada helallik istemiş olabilirim, ama her yıl yaptığımız yemeği yaptık. Onun haricinde bir külfet getirmedim ki.

Soru: Konaklamayı karşıladınız mı?

Başaran Ulusoy: Varsa öyle bir fatura kesip bana göndersinler. Hilton her genel kurulda bize free oda vermiştir.
 
Soru: Bundan sonra ne yapmak istiyorsunuz?

Başaran Ulusoy: Arkadaşlar sahaya şartlı çıkmadan, makul istekleri ile geldiklerinde, ne istiyorlarsa yardım etmeye hazırız. Üç defa toplantı yaptık, Çetin Bey de yanımızdaydı. Biz kötü bir şey istemiyoruz ki, bir elin nesi var iki elin sesi var...

Soru: Firuz Bey'e bir mesajınız var mı?

Başaran Ulusoy: Başarılı olmasını isterim. O başarısız olursa bize yük düşer. Ama oradaki akıl hocalarına güvenmesin.

Soru: TÜRSAB'ın gerçek borcu ne kadar?

''100 MİLYON LİA BORCUMUZ VAR''

Başaran Ulusoy: Müze biletlerini düşersen, 100 milyon borcumuz var.  Birliğin borcu ise yok.

Soru: Şirketleri bırakmayacağınız söyleniyor...

Başaran Ulusoy: İstifamı gönderdim neden kabul etmiyor. Mazbatayı aldıktan iki gün sonra istifamı gönderdim. İstifam kabul olmadığı için hala müdür ben gözüküyorum. Ama ben hiçbir evraka imza atmıyorum. Ben ona ne istiyorsan sor, ne istiyorsan yardım edeyim dedim. Yanımda da Çetin vardı, şahittir. Ya kardeşim benim yakamı rahat bırakın.
 
Soru: Bir sulh mesajı mı var bu söylediklerinizde?

Başaran Ulusoy: TÜRSAB'a onu sokan benim. İkinci başkan yapan benim. Müzelerin idaresini veren benim. Emin Çakmak'ın şirket sermayeleriyle ilgili sorduğu soruya genel kurulda cevap veren ve müdafaa eden de oydu. Ogün öyle bugün böyle konuşacaksın. Bakanlara pirim yapmak için Başaran Ulusoy'u kötülemeye gerek yok. Sorarsın cevabını alırsın.

Randevu istiyoruz randevu vermiyor. Versin randevuyu, ağabeylik yapayım, arkadaşlık yapayım, daha ne istiyorsunuz?

6 ay bizden destek alsınlar sorunları çözeyim. Çünkü ben herkesin telefonuna çıkıyordum. Herkes bana inanıyordu....


Bu Haber 23.03.2018 - 22:11:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmet Dal 24.03.2018 - 05:31

    Seyahat acentalarinin sorunlarina yonelik sorular sorulmamis. TURSAB"in asil gorevi seyahat acentalari icin bir seyler yapmak haklarini savunmak..onlar icin calismak degilmidir.Hava Yollarina,Otellere vb karsi haklarini savunmak.. cikarlarini kollamak..degilmidir..Internetten acentalardan daha dusuk bilet satan hava yollari ve Haksiz rekabet yapan diger seyahat acentalarina karsi biz acentalari korumak haklarini savunmak gorev degilmidir. Muteselsil ortakliktan bizleri kurtarmak degilmidir. Sadece yanindaki etraftaki acentalarimi kollamakmidir baskanlik...daha cok sorunlar var ama kisa keselim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.