'Ülke turizmi için tehlike çanları çalıyor'

'Ülke turizmi için tehlike çanları çalıyor'
Dünyanın önemli turizm fuarları arasında yer alan Utrecht 2015 Turizm Fuarı’nda Ege Turizmini temsil eden Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) standında İzmir’in Hollanda ve Belçika Pazar paylarından, özellikle de Hollanda pazar payını arttırmak adına tanıtım çalışmalarında bulunan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi Sadun Alp, 2015 Utrecht Turizm Fuarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Türkiye ve çevresinde yaşanan olumsuz siyasi gelişmelerin yabancı turistlerin Türkiye’ye olan ilgisini büyük ölçüde azalttığını söyleyen Sadun Alp, ayrıca turizm sektörünün önde gelen yabancı ziyaretçilerinin yaşanan bu olumsuz gelişmelerden ötürü Avrupa Birliği vatandaşlarının Türkiye’de tatil yapmayı düşünmediklerini söylediğini ifade etti. Öte yandan Sadun Alp, Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın ve hükümetin bir an önce bir kriz yönetimi oluşturarak ülke tanıtımı için çalışmalara başlaması gerektiğini ifade etti. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın Utrecht Fuarı’na katılarak kendilerine göstermiş olduğu yoğun ilginin büyük moral verdiğini söyleyen Alp, ayrıca ülkemizin yaşadığı sorunlar üzerinden ülke ve Ege Turizmi hakkında durum tespitleri yaptıklarını sözlerine ekledi.    

TOPRAK’IN YOĞUN İLGİSİ BİZLERE GÜÇ VERİYOR

2015 Utrecht Turizm Fuarı’nın, bu sene geçen seneden daha iyi bir görüntü sergilediği açıktır.  İZKA STANDI VE ETIK STANDI ile İzmirimizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. İzmir Valimiz Sayın Mustafa Toprak'ın da verdiği destekle İzmir Standı ziyaretçilerin ilgi odağı olmuş ve buluşma noktası haline gelmiştir. Sayın Valimizin yoğun ilgisi bizlere güç ve enerji vermekle birlikte morallerimizi oldukça yükseltmiştir.

YAŞANAN  SİYASİ GELİŞMELER ÜLKE TURİZMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

 Bu sene ülkemizle ilgili yaşanan olumsuz siyasi gelişmeler nedeniyle maalesef, Türkiye'ye olan ilgi daha önceki seneleri aratır nitelikte olup, konuyla ilgili Sayın İzmir valimizle de durum tespiti yaparak, turizm sektörün sorunlarına kendilerine aktarılmış ve kendilerinden konunun hükümet düzeyinde ele alınması için de ricada bulunulmuştur. Bulunduğumuz coğrafyada yaşanan olumsuz gelişmeler, savaş sinyalleri ve sınır komşularımızdaki olumsuzluklar maalesef çok kırılgan bir piyasaya sahip olan turizmi çok olumsuz etkilemekte ve satışların direkt olarak İspanya ve Yunanistan'a yönelmesine sebebiyet vermektedir.

ANTALYA’DAKİ OTELLER’İN MADDİ KAYIPLARI ARTACAKTIR

 Rusya’da yaşanan yüksek devalüasyon nedeniyle de bu sene; özellikle de Antalya Bölgesi otellerinin Rus turistleri ağırlamasında dolayı maddi kayıpları çok daha fazla olacaktır. Bu maddi açıkları kapatmak için gerek Avrupa; gerekse de iç pazarda yapacakları fiyat indirimleri Ege Bölgesi Otelleri’ni zora sokacaktır.  Tur operatörlerinin yoğun baskılarına daha fazla dayanamayarak birçok otelci, fuar esnasında mevcut fiyatlarından daha aşağı fiyatlar vererek otellerinin dolmasına katkı sağlamak istemektedirler.

ÜLKE TANITIMI BİR AN ÖNCE DEVREYE SOKULMALI

Alınacak tedbirler arasında Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın ve hükümetin bir kriz yönetimi kurarak çok acilen ülke tanıtımı için gerekli reklamların ve tanıtım faaliyetlerinin ITB Berlin fuarı öncesinde ve sonrasında devreye sokulmasının, sorunun çözümüne olumlu katkı yapacağına inanarak en kısa zamanda tüm olumsuzlukların giderilmesi için beklemek zorundayız.

AB VATANDAŞLARI, TATİL TERCİHLERİNDE TÜRKİYE'Yİ DÜŞÜNMÜYOR

Turizm sektörünün önde gelen yabancı ziyaretçileri, tur operatörlerine İspanya ve Yunanistan'ın çok iyi durumda olduklarını, hatta ve hatta Yunanistan'ın bu dönemde çok yüksek bir doluluğa ulaştığını, İspanya ve Yunanistan’daki otel ve tesislerin erken dolmasıyla birlikte Avrupa pazarı rezervasyonlarının bizlere olumlu etki yapacağını da belirttiler. Özellikle Avrupa Birliği vatandaşlarının yaşanan kaoslar nedeniyle can güvenliğinden endişe ettikleri için de tatil tercihlerini Türkiye olarak düşünmediklerini, bunun için de hükümetin bu konuda olumlu beyanatlar vermeleri gerektiğini ifade ettiler.


Bu Haber 17.01.2015 - 10:04:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.