Ülkay Atmaca: Günlük yaşıyoruz, günlük dolduruyoruz

Ülkay Atmaca: Günlük yaşıyoruz, günlük dolduruyoruz
Majesty Club La Mer Art Oteli Genel Müdürü Ülkay Atmaca turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi. Zorlu bir sezona başladıklarını belirten Atmaca, özellikle Kemer ve Alanya gibi BDT pazarı ağırlıklı yerlerde sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekerek, en büyük sıkıntılarının ise sektörde yalnız kalmak olduğunu söyledi.

Ülkay Atmaca: Günlük yaşıyoruz, günlük dolduruyoruz

Halil Öncü - Kemer


Ülkay Atmaca, “Kemer ve Alanya bölgemizi de buna dahil edebiliriz, çok ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıyayız. 2015 yılının şu anki en büyük problemi Antalya’ya Rusya’dan kaç dolara, kaç kişinin geleceği. Oranların yükselmesi için sektör temsilcileri, bakanlık ve kamu kurumları olarak, neler yapmamız gerektiğini en kısa sürede bir toplantı ile belirlemeli ve çözüme ulaştırmalıyız.” dedi.


TESİSLERDE CİDDİ DOLULUK PROBLEMLERİ VAR

Sezonu Mayıs ayı titibarıyla değerlendiren Ülkay Atmaca , konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Zorlu bir 2015 sezonuna başladık. Zor günler geçiriyoruz. Rus bayramı beklenildiği gibi geçmedi. Sektör olarak, özellikle ‘Suyun bu tarafı’ diye adandırdığımız Beldibi, Göynük, Kemer, Çamyuva, Kiriş ve Tekirova gibi BDT pazarı ile işleyen bölgelerde çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bölgedeki tesislerde ciddi doluluk problemleri var. Bu ayın sonunda gelecek olan havaalanı raporları çok önemli. Geçtiğimiz dört ayda çok ciddi düşüşler vardı. Ancak bölgemizdeki BDT pazarındaki düşüş ciddi boyutlarda.

DESTEĞİN UZATILMASI GEREKİYOR

Bu ay sonunda bakanlığımızın verdiği destek de bitiyor. Bu desteğin uzatılması gerekir.

BDT pazarına desteğin devam etmesi gerekiyor. Çünkü biz sektör olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yerine getiriyoruz. Fiyatsa, fiyat..Yardımsa,yardım…Bunu tek başımıza yapmamız mümkün değil. Sektörün alt dinamiklerinin çok iyi çalışması için de mutlaka devletin yanımızda olması lazım. Üyesi bulunduğum birkaç sivil toplum kuruluşu ile bu konuda isteklerimizi belirten yazılarımızı ilgili yerlere ilettik. Bizim en büyük problemimiz sektörde yalnız kalmak. Bunu da birçok büyüğimüz dile getirdi ve getirmeye devam ediyor."

GÜNLÜK YAŞIYORUZ, GÜNLÜK DOLDURUYORUZ


"Antalya’nın en dolu otellerinden birisiyiz ancak amaç burada Majesty Grubu'nun, La Mer Art’n iyi olması değil, sektörün bütünün iyi olmasıdır!"

Tesis olarak halen doluluklarının % 95’lerde olduğuna dikkat çeken Atmaca, "Majesty Club La Mer Art Otel olarak üzerimize düşen fedakarlılıkları, partnerlerimizle paylaşarak yolumuza devam ediyoruz. Şu anda Antalya’nın en dolu otellerinden birisiyiz. Bunun sebebi de doğru zamanda partnerlerimiz ile fiyat çalışması yapmış olmamız. Bunun karşılığını aldık. Ama üç hafta sonra ne olacak bilmiyoruz; günlük yaşıyoruz, günlük dolduruyoruz. Biraz daha farklı olabilir miydi diye düşünmek zorundayız. Önemli olan Majesty Grubu'nun, La Mer Art’n iyi olması değil, sektörün bütünün iyi olmasıdır.” şeklinde konuştu.




Bu Haber 22.05.2015 - 10:03:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.