'Ukrayna’dan gelen turist sayısında çok ciddi azalma var'

'Ukrayna’dan gelen turist sayısında çok ciddi azalma var'
Kemer’de yer alan Oflaz Turizm Acentesi'nin sahibi Ozan Güven, turizmdeki gelişmeleri ve Kemer’deki son durumu değerlendirdi. Güven, Özellikle Ukrayna’dan gelen turist sayısında çok ciddi bir azalma olduğunu söyledi.


Halil Öncü-Kemer
 
Kemer'deki sezonu değerlendiren Oflaz Turizm Acentesi'nin sahibi Ozan Güven, Kemer’de oldukça zayıf bir turizm sezonu yaşadıklarını söyledi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
“Arz artık talebin üzerine geçmiş durumda. Yani ürünü satan o kadar çok insan var ki. Aslında bakıldığında, Türkiye’ye gelen turist sayısında artış söz konusu. Ama dediğim gibi arz talebi geçmiş durumda. Kemer'de de bunun etkilerini çok ciddi anlamda yaşıyoruz. Bu sebepten dolayı insanlar artık kazandıkları para Türkiye şartlarında yetmediği için 'sezon yok ya da işler kötü gidiyor' değerlendirmesini yapıyor. Ama genel anlamda bakıldığında da misafirin alım gücünün oldukça düşük olduğunu görüyoruz”
 
'UKRAYNA’DAN GELEN TURİST SAYISINDA ÇOK CİDDİ BİR AZALMA VAR'
 
Ukrayna’dan gelen misafir sayısında çok ciddi bir azalma olduğuna dikkat çeken Güven, açıklamalarına şöyle devam etti:
 
“Biz Oflaz Turizm olarak bunu ciddi anlamda hissediyoruz. Rezervasyonlarda ve kapı misafirimizde ciddi azalma var. Bunun yanında rublede yaşanan değer kaybı, Rusların alım gücünde sıkıntı yarattı. Şu anda biraz düzelme olsa da psikolojik etkileri devam ediyor. Rusya’da insanlar artık para harcama taraftarı değiller. Burada artık devletlerin, hükümetlerin birbirleri ile olan ilişkileri ön plana çıkıyor. Zaten Türkiye Cumhuriyeti bütün tur operatörlerine uçak konusunda parasal anlamda belli bir destekte bulunuyor. Bu bağlamda daha iyi olacak diye düşünüyorum. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları iyi geçer diye umuyorum ama zaten iyi geçmesi gereken aylar da bu aylar.”
 
'RUS MİSAFİRLERİMİZ AĞIRLIKTA'
 
Kemer’e gelen misafir portföyünü de değerlendiren Oflaz Turizm sahibi Ozan Güven, “Şu anda Kemer’i daha çok BDT ülkelerinden misafirlerimiz ziyaret ediyor. İskandinavya'dan gelen misafirlerimiz de oluyor ancak İskandinavlar artık Kemer’i yerleşik olarak tercih ediyorlar. Rusları da buna dahil edebiliriz. Bunun yanında Alman misafirlerimiz başta olmak üzere dünyanın tüm ülkelerinden gelen irili ufaklı turisti Kemer'de ağırlıyoruz. Ancak buralardan gelen turist sayısı oldukça azalmış durumda. Bir sayısal değer verecek olursak, yüzde 50 Rus misafir, yüzde 30 İskandinav misafir, geri kalan kısmı da karışık diyebiliriz.”
 
İSTANBUL VE İSRAİL TURLARINA İLGİ BÜYÜK 
 
Oflaz Turizm olarak yeni çalışmaları hayata geçirmeye çalıştıklarını da ifade eden Güven, özellikle beş yıldır sürdürdükleri günübirlik İstanbul ve İsrail turlarına da büyük ilgi olduğunu söyledi. Güven konuşmasına şu şekilde devam etti: 
 
“Biz uzun süredir elde ettiğimiz misafir portföyümüze en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda hizmet kalitemizi düşürmemeye gayret gösteriyoruz. Çünkü insanları mutlu etmek ve misafir portföyü yaratmak o kadar zor bir hale geldi ki, bunun için daha çok çaba sarf etmek gerekiyor. Bu arada içerisinde halı sahası da bulunan bir spor merkezini hayata geçirdik. Uzun vadede bu yerimize yatırım yapmayı planlıyoruz. Aynı zamanda 5 yıldır Kemer’den İstanbul’a gerçekleştirdiğimiz turlarımız devam ediyor.  Bu hizmeti diğer Kemer acentelerine de sunuyoruz. Bunu daha da geliştirmek amacındayız. İsrail turumuz da devam ediyor. Uçaklar uçtuğu ve ilişkilerimiz iyi olduğu sürece İsrail turunu düzenlemeye devam edeceğiz. Planladığımız çok sayıda alternatif tur var. Bunları da yakında hayata geçireceğiz.”
 


Bu Haber 27.05.2015 - 11:56:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.