Ukrayna ile pasaportsuz seyahat dönemi resmen başladı

Ukrayna ile pasaportsuz seyahat dönemi resmen başladı
Başbakan Binali Yıldırım, Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Groysman ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasında kimlikle seyahat dönemini resmen başlatan anlaşmanın imzalandığını duyurdu.




Başbakan Binai Yıldırım, resmi ziyaret kapsamında Türkiye'de bulunan Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ı Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Yıldırım, iki ülke arasında nüfus cüzdanıyla seyahat etme konusundaki anlaşmanın imzalandığını açıkladı.

Ukrayna ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerini de değerlendiren Yıldırım, şunları söyledi:

'KARŞILIKLI TURİST SAYILARI DAHA DA ARTACAK, HAVA ULAŞIMINDA GELİŞMEYE İHTİYAÇ VAR'

"Ukrayna ile turizm alanındaki durumumuz iyiye gidiyor. Geçen yıl Ukrayna'dan 1 milyonun üzerinde ziyaretçimiz oldu. Bu yeni muafiyet rejimiyle bu rakamın hem Türkiye'den Ukrayna'ya hem de Ukrayna'dan Türkiye'ye gidiş gelişleri çok daha fazla arttıracağını göreceğiz. Buna inanıyoruz. Bu ihtiyaçları karşılamak için hava ulaşımında gelişmeye ihtiyaç var. Yeni seferlere ihtiyaç var. Bunları da karşılıklı yetkililerimiz planlayacaktır."


Bu Haber 15.03.2017 - 10:03:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet sever 15.03.2017 - 01:56

    ukraynadan turist gelsin diye yapiyorlar ama Turkiye de ne kadar it ugursuz kanun kacagi ,terorist , mafya kap kacci varsa nufus kagidini alir ukranya ya gider...Onlarda 3 aya kaldirir bu yasayi diye dusunuyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.