Üçüncü havalimanının önünde 14 ayrı engel var

Üçüncü havalimanının önünde 14 ayrı engel var
İhalesi 22 milyar dolara yapılan üçüncü havalimanı için engeller çıkmaya başladı. Havalimanının yapılacağı arazide 14 tane maden şirketinin bulunduğu ve sorunların aşılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.


Mayıs ayı başında ihalesi yapılan 3. Havalimanı ihalesinde yer tesliminin neden yapılamadığının yanıtı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan geldi. 
 
Yıldırım, İstanbul’a yapılacak yeni havalimanında yer tesliminin birkaç şartı olduğunu belirterek “Biz her şeyiyle bütün sorunlarını çözdükten sonra yer teslimini yapacağız ki yüklenici firma çalışmaya başlasın. Bu nedenle tarih vermek zor ama hedefimiz fazla gecikmeden yıl sonunda, en geç önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çalışmaları tamamlayıp fiilen işe başlamak” dedi.
 
14 HAK SAHİBİ VAR 
 
Arazinin tertemiz olarak yüklenici firmaya teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Malum orası orman sahası. Burada birtakım tahsisler var. Aynı zamanda bir kısmı maden sahası. Madenle ilgili hak sahibi 14 firma var. Onlarla görüşmeler yapılıyor. Onlar, birtakım hakları olduğunu ifade ediyorlar. Arkadaşlarımız bu görüşmelerde nedir, ne değildir durum tespiti yapıyorlar, bu tespitlere göre uzlaşma sağlanacak. Aksi halde iş sürekli sorunlarla devam eder.”
 
GECİKME YÜKLENİCİNİN DE ZARARINA
 
Yeni havalimanının yapılacağı yerde ciddi bir toprak hareketi olacağı için yüklenici firmanın, özel makine ve teçhizatla ilgili çalışma da yaptığını dile getiren Yıldırım, “Greyder, dozerle yapılacak işler değil bunlar. Çok büyük toprak hareketi olduğu için buna yönelik özel imalatlar gerekiyor. Bu işlerle ilgili çalışıyorlar. Yani benim o konuda bir endişem yok. Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılan bir projedir. Gecikmek benim zararıma olduğu kadar daha fazla yüklenicilerin zararınadır. O yüzden bir endişem yok” diye konuştu. (Habertürk)


Bu Haber 05.09.2013 - 09:39:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.